Mi törik "bennünk", ha belenézünk a másik telefonjába?

Még momentán akkor is, ha nem találunk benne semmi kivetnivalót...

Mi törik

Bármennyire is szeretnénk, hogy a mi kapcsolatunk legyen az a kapcsolat, amire azt mondják az emberek, hogy azta, ők még mindig együtt vannak, sajnos ez nem mindig van így, hiszen előbb-utóbb elérkezik egy pont, amikor meginog alattunk a léc akár mindenféle ok nélkül. Amikor elbizonytalanodunk, mert félünk, hogy a párunk esetleg megismert valakit, az exével beszélget a hátunk mögött, vagy akár már át is lépte a képzeletbeli határt megcsalás és hűség között. De mi történik, ha nem bírunk ellenállni a csábításnak, és belenézünk az üzeneteibe?

Sokan hiába vallják azt, hogy majd ő lesz az a nagybetűs NŐ, aki nem fogja dugiba a párja telefonját nézegetni, hanem nyíltan rákérdez, sajnos ez nem sokunknál tud megvalósulni. Ennek egyszerű pszichológiai okai vannak, hiszen félünk a másik reakciójától, legyen az pozitív vagy negatív, így inkább marad a titokban történő magánakció. Sajnos ezek a típusú nők már csak azon kapják magukat, hogy a párjuk laptopján nézegetik, hogy épp kivel beszélget a közösségi platformokon, vagy éppen kivel került új ismeretségbe.

Hiába utal rengeteg jel arra, hogy a kapcsolatban problémák vannak, sokszor csak legyintünk egyet, és elkönyveljük magunkban, hogy csak túlreagáljuk, vagy éppen lehet, hogy az imádottnak rossz napja van.  Amikor már eljutunk arra a pontra, hogy "csak egyszer gyorsan végignézem" az üzeneteit, onnantól kezdve a részünké válik a féltékenység, és egyre sűrűbben akarunk mindenről IS tudni. Ha nem találunk semmit, ideiglenesen átjár a nyugalom, a megkönnyebbülés, és persze a bűntudat, ezért megfogadjuk, hogy tényleg nem nézzük meg többé az üzeneteit, de ez csak pár napig marad így.

Onnantól kezdve, hogy az ellenőrzés miatt megkapjuk a megnyugvást, bizonyos időnként szükségünkl lesz arra, hogy megerősítsük magunkban a tényt, hogy azóta sem változott semmi. Hogy nem jött fura üzenet, vagy gyanús új ismerős. Ami csak egyszeri dolognak indul, sajnos olyan lesz, mint egy függőség, és nem tudunk nemet mondani rá. És előbb-utóbb az ember, ha nagyon akar, talál olyat, ami gyanút ébreszthet benne. Kitörölt üzeneteket, vagy sokszor hívott telefonszámot, az előzményekben egy profilt, amit kétnaponta megnézett. Arról nem is beszélve, hogy teljesen mindegy, hogy mit, és mindegy, hogy egyáltalán igaz-e, mert számunkra az lesz. Még ha a végén ki is derül, hogy csak a fejünkben létezett minden összefüggés, valami akkor is megtörik a kapcsolatban.

Ha eljuttok oda, hogy muszájból ellenőrizned kell a párod, akkor a kapcsolatotokban valami nagyon tönkrement. Ezen a ponton persze mindig vissza lehet fordítani a helyzetet, és megtalálni a megoldást a problémákra, de ha nem bírsz felhagyni az üzenetek átolvasásával, a napjaitok meg vannak számlálva.