Mi a különbség a szingli férfiak és a szingli nők között? 3. rész

A szingli férfiak és a szingli nők élete közt sok jelentős különbség van. Cikkünkben folytatjuk ezek bemutatását.

Mi a különbség a szingli férfiak és a szingli nők között? 3. rész

5. Ki kezdeményezi a válást?

Egyértelműen a nők: az esetek 70%-ában nekik lesz tele a hócipőjük. Hogy miért, arra elég egyértelmű a válasz. A nőknek nagyobbak az elvárásaik egy kapcsolatban, nehezebben elégszenek meg a langyos állóvízzel. A férfiaknak gyakran már nagyon rossz házasságban kell élniük ahhoz, hogy abból el akarjanak menekülni. Fontos szempont, hogy a nők általában megtarthatják a gyerekeiket, a férfiaknak meg le kell róluk mondaniuk – ha nem is teljesen, de a válás eltávolítja őket a gyerekektől. Sok férfi anyagi veszteséggel lép ki egy házasságból.

6. Újraházasodás

Fentiek fényében nem csoda, hogy sokkal több férfi házasodik újra, mint ahány nő: USA-ból származó adatok szerint 1000 férfiból 40, míg 1000 nőből csak feleannyi. De mindkét esetben elég ritka jelenségnek tekinthetjük az újraházasodást, a 4% se sok, hát még a 2...

7. Özvegység

Egyértelműen a férfiakat viseli meg jobban, ha elvesztik a társukat. Nem ritka, hogy teljesen összeomlanak, depresszióba esnek, és ha elhanyagolják magukat, megbetegszenek és hamarosan ők is meghalnak. A nők nagy része viszonylag hamar feltalálja magát: ebben segít a baráti kapcsolatok ápolása, de az is, hogy a nők mindig találnak maguknak elfoglaltságot.

8. Külön élő párok

A német adatok azt mutatják, hogy azok a külön élő párok tudnak harmonikusan együttműködni, akik esetében a nő kezdeményezésére nincs összeköltözés vagy a nő kérte, hogy költözzenek külön. Ahol ezt a férfi kezdeményezi, ott ebből feszültségek adódnak.