Mi a különbség a szingli férfiak és a szingli nők között? 1. rész

Az emberek mindig máshogy ítélték meg azokat a nőket, akik sosem mentek férjhez, mint azokat a férfiakat, akik sosem nősültek meg. A „vénlányokat” sajnálták, hiszen nem tudtak egy férfit sem szerezni maguknak, míg az agglegényekkel szemben sokkal elnézőbb volt a társadalom.

Mi a különbség a szingli férfiak és a szingli nők között? 1. rész

Utóbbiakat maximum kevésbé vették komolyan, vagy akár még irigyelték is őket. Az agglegények élhettek szexuális életet, míg a hajadon nőket elítélték emiatt. A közvélemény szerint a nők az anyaságban teljesednek ki, tehát ha nem is élik meg rosszul, hogy nincs párjuk és rendszeres nemi életük, a gyermektelenség biztosan fájó pont számukra. Miután a házasság a társadalmi felemelkedés szinte kizárólagos módja volt a nők számára, ezért még inkább azt gondolták, hogy csak annak a nőnek éri meg, ha hajadon marad, aki amúgy is gazdag és nem érdekli őt a gyermekáldás, mert esetleg mással is el tudja foglalni magát, amiben még örömét is leli, tehát semmit nem nyerne a házassággal. Napjainkra már változott az egyedülálló nőkről való vélekedés, de sokan még mindig úgy tartják, hogy a nők azok, akik mindenáron férjhez akarnak menni, ők azok, akik nem érzik magukat teljesnek gyermek nélkül és az anyagi jólét egyik záloga is a feleség státusz. Utóbbi sokszor nem igaz.
Bemutatunk néhány számadatot a szingli lét valóságáról. Az adatokat alátámasztó vizsgálatok nem Magyarországon készültek, de nálunk is hasonló adatok lehetnek.

1. Szingliség egy életen át

Amerikai adatok szerint 64 és korig a férfiak között van több olyan, akik soha nem házasodtak meg, 65 és 74 év között viszont a nők behozzák a férfiakat. Ez persze azért történik, mert a nők általában tovább élnek, nem azért, mert a férfiak 65 fölött elkezdenek házasodni.

2. Boldog szinglik

Felmérések szerint a nők elégedettebb szinglik, mint a férfiak, legalábbis a nyugati világban, amelyhez Kelet-Európát is számítjuk. Ebben a kérdésben kultúránként mutatkozhatnak eltérések: ahol a nő kevésbé számít értékesnek, ha nincs gyereke, vagy nem tudja eltartani magát, nyilván nem lesz boldog.