Méregtelenítés: hitek és tévhitek

Miért is fontos a méregtelenítés?

Méregtelenítés: hitek és tévhitek

A méregtelenítést még mindig sokan az ördögtől való-nak tartják. Sokan úgy vannak vele, hogy amit nem ismernek vagy nincs pontos információjuk róla, az rossz. Pedig a méregtelenítés szükséges évente legalább egyszer, hiszen szüksége van a szervezetünknek arra, hogy az egészségtelen táplálékokból bevitt salakanyagot kiűrítsük. 

Népszerűsége azért is nőtt ekkorára, mert egy-egy ilyen kúra után az embereknek jobb lesz a közérzetük, felüdülnek, és sok esetben még fogynak is. Ez a jó közérzet tulajdonképpen magától a megtisztulástól és a mindennapokból való kiszakadásból ered.

Kiegyensúlyozott étrenddel, megfelelő folyadék és rostbevitellel el lehetne hagyni ezeket a méregtelenítő kúrákat, de sajnos a rohanó életstílussal ez nagyon kevés embernek sikerül.

Azt azért nem árt tisztázni, hogy vannak olyan krónikus betegségek, mellyek mellett ezek a tisztítási folyamatok nem alkalmazhatóak, ilyen például a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívelégtelenség is. Valamint nagyon fontos tudni, hogy az idősöknek és a kismamáknak sem ajánlott.