Menstruáció alatt szexeljünk vagy ne?

Most elárulunk pár titkot ezzel kapcsolatban!

Menstruáció alatt szexeljünk vagy ne?

Sok nő nagyon elzárkózik a menstruáció alatti szextől, hiszen többnyire attól tart, hogy a párja undorodik a vértől, vagy csak spontán nagyon fájdalmasan éli meg ezeket a napokat. Mégis vannak ezzel kapcsolatban hitek és tévhitek, melyeket igyekeztünk most összeszedni!

1. Ne csodálkozzunk, ha jobban kívánjunk a szexet, hiszen elég sok nőnek a piros betűs napok alatt az egekbe képes szökni a libidója. Nem kell megijedni, ezt a hormonok okozzák. Ha a párunkat nem zavarja, akkor egy használaton kívüli tiszta lepedőt tegyetek magatok alá, és már mehet is a menet!

2. A "mikulás" alatti együttlétek még arra is képesek, hogy csillapítsák a fájdalmat, hiszen az orgazmus olyan területeket stimulál az agyban, amelyek elnyomják a fájdalmakért felelős receptorokat. Ezért a dopamin hormon a felelős, ráadásul még a levertség érzését is csillapítja.

3. A legfontosabb amire figyeljünk oda, hogy terhesség ellen nem véd! Ez akkor igazán lényeges, ha nem terveztek babát. Sokáig keringett helytelenül a köztudatban, hogy menszesz alatt nem lehet teherbe esni, de ez nem igaz. Ugyanúgy lehetnek érett petesejtjeink, mint bármikor máskos a ciklus alatt. Arról nem is beszélve, hogy a hímivarsejtek akár 5 napig is képesek életben maradni.