Mennyire ciki az online szakítás?

Nem ritka jelenség, ha valaki inkább az online platformokat használja egy kapcsolat véget vetésének. De mégis normálisnak számíthat ez?

Mennyire ciki az online szakítás?

A szakítás nehéz dolog, és legalább az egyik félnek szinte kibírhatatlan fájdalommal jár. Mivel mindenki hozzá tud már férni az online felületekhez, sokan itt próbálják kihasználni a lehetőségeket, az állandó kapcsolattartásra a párjukkal, de a szakításra is.

De mi van akkor, ha az egyik fél számára már terhes a kapcsolat, és menekülne belőle? Elmúltak a heves érzelmek, kihűlt a vágy, már nem akarnak a másikkal lenni. Ez leginkább annak a félnek kellemetlen, akivel szakítanak. A szakítás is történhet többféle módon. Viszont szakítani tudni kell. A legkorrektebb módja az, hogy aki szakítani akar a másikkal, oda áll elé, és elmondja, hogy vége, mert megváltoztak az érzelmei, talált valaki mást, vagy bármit, ami miatt nem akarja tovább ezt a kapcsolatot. Az ilyen viselkedés bevállalós és korrekt. Ugyanis a testbeszéd és a szemek egyértelművé teszik, hogy ennyi, nincs tovább.

Vele szemben áll az, aki arctalanul, gyáva módon nem képes a társával személyesen közölni a szakítás tényét. Ez nagyon személytelen, elvtelen és véleményem szerint ciki módja a szakításnak. Nem meri felvállalni a döntését, kerüli a személyes konfrontációt. Gyenge jellemre vall, ha valaki ezt választja. Persze az se különb, aki nem szól egy szót sem, csak épp már nem keresi a másikat, hanem simán eltűnik. Tehát az, aki online szakít, vagy eltűnik az egy gyáva alak. Függetlenül attól hogy férfiról, vagy nőről beszélünk.

Nem szabad azonban azt se elfelejteni, hogy vannak azért kivételes esetek, amikor csak az online szakítás jelenthet megoldást. Nézzük csak meg, hogy mik ezek az esetek. Vegyük elsőnek a sorban azt, amikor online kezdenek el ismerkedni, és az első randin kiderül, hogy ez nem fog működni. Ebben az esetben nincs valódi kapcsolat még, itt megengedhető az online szakítás. Ezt személyesen elég kínos lenne elmondani még. A másik eset az, amikor kerül a pasi, vagy a nő, nem fogadja a telefont, nem válaszol az sms-ekre.  Ilyenkor nyugodtan tudtára lehet adni, hogy ebből elég volt és inkább szakítanál. Nagy valószínűséggel erre játszott, csak gyáva módon rád hagyta, hogy te tedd meg ezt a lépést.

Ha valaki távkapcsolatban él, az nem igazán van jó hatással a kapcsolatokra, ugyanis aláássa azt. Ezekben az esetekben a nagy távolság miatt teljesen érthető és elfogadott az online szakítás. Végezetül durva, de sajnos léteznek olyan kapcsolatok, ahol az egyik fél szó szerint rettegni kezd a másiktól. Ha valaki ilyen helyzetben találja magát, és tudja, hogy a személyes szakítás nagy indulatokat válthat ki a másikból, az inkább tegye meg írásban a dolgot, de más esetekben igenis ciki és gyáva dolog online szakítani.