Mennyibe kerül egy esküvő 2020-ban?

Hogyan kalkuláljuk ki az esküvőnket?

Mennyibe kerül egy esküvő 2020-ban?

Egy esküvő manapság már átment sajnos a magamutogatásra, de ha csak a ceremónia a fontos, akkor a terembérleti díjat ne számolva két tanúval ingyen kihozható. De mennyibe kerül, ha igazi emlékezetes lagzit szeretnénk?

Nagyon fontos kérdéseket kell letisztáznunk, mielőtt nekilátunk a szervezésnek. Elsőkörben meg kell fontoljuk, hogy győzzük-e majd egyedül, vagy szükségünk van egy esküvőszervezőre. Mindkettő mellett szól érv és ellenérv is. Ha esküvőszervező segítségét szeretnénk igénybevenni, akkor megspóroljuk magunknak a stresszt és minimum két idegösszeroppanást, cserébe viszont 100-300.000 Ft-ig rúghat a munkadíja. 

Döntsünk idejében a vendégek létszámáról! Természetesen első nekifutásra ( sőt, itt eláruljuk: ötödikre sem) nem fog eszünkbe jutni az ezer éve nem látott Marika néni, de egy hozzávetőleges számot könnyen meg tudunk határozni. Innen már gyerekjáték, hiszen tudjuk azt, hogy hány főre szeretnénk nagyjából termet és vacsorahelyszínt bérelni.

Mennyibe kerül a vacsora? A legtöbb helyen már komplett menüsorok vannak összeállítva, így könnyen tudunk dönteni. Vannak már külön vegán, vegetáriánus és mindenmentes ételek is. Ezek a csomagok általában már tartalmazzák az aperitive-t is, valamint egy alap italcsomagot. Körülbelül 10-25.000 ft/fő-re lehet számolni. Ha spórolni szeretnénk, akkor azt a süteményeken tudjuk megtenni, hiszen már pár helyen engedélyezett a bevitel.

A ruha..A nagybetűs ruha. Béreljük vagy vásároljuk? A legtöbb menyasszony egyedi ruhát szeretne, amit ha külön varrattat, akkor 100.000 Ft-tól több millióig is elmehet. Érdemes elgondolkodni a bérlésen, hiszen jóval olcsóbb, mint a megvásárolt. Hátránya, hogy bármilyen hiba esetén ki kell fizetni a ruhát. Ha ügyesen gondolkodunk, használtan megvásárolunk egy ruhát, hiszen ha elvisszük egy varrónőhöz, akkor tudunk még varratni egy kis tüllt oda, meg egy kis csipkét a hátuljára.

Persze vannak még apróbb tételek, mint a fotós, a díszítés, valamint a szépészeti szolgáltatók, de ezek már nem akkora tételek.