Meleg férfiak lelki jellemzői

Milyenek valójában a meleg férfiak lelkivilága? Mi járhat a fejükben? Tényleg olyan mások?

Meleg férfiak lelki jellemzői

Mielőtt belekezdenénk a meleg férfiak lelki jellemvonásainak taglalásába, nem árt, ha néhány alapvető dolgot tisztáznánk. Az első és a legfontosabb, hogy őket nemi identitásuk miatt sokan kritizálják, megvetik, vagy éppen diszkriminálják. Pedig mint tudjuk, ez nem olyan dolog, amit választani lehet, ezzel együtt születik az ember. De most először nézzünk körül, az úgymond „normális” férfiak között. Ahány ember, annyiféle jellem, érzékenység és tulajdonság ismerhető fel. Persze sajnos még ma is sokan elvárják, hogy egy férfi macsó, kemény és igazán férfias legyen.

Nem tudjuk őket nagyon beskatulyázni. Nos ezek a dolgok ugyanúgy  jelen vannak a meleg férfiak életében is. Mivel a legtöbb ember szerint ez nem normális, természetes dolog, közülük sokan nem, vagy csak nagyon félve vállalják fel identitásukat, mert nem akarnak újfent lelkileg sérülni.

Igen ezek a férfiak sok esetben félénkek, érzékenyek, rejtőzködőek. Legyünk őszinték, hasonló esetben mi hangosan, vállat döngetve felvállalnánk a másságunkat, tudva, hogy megköveznek érte? Biztos hogy nem. Ugyanúgy szenvednek a magánytól mint bárki más, mély érzelmeik vannak. Sokuknak igen kifinomult érzésviláguk, stílusérzékük van. Ha párkapcsolatban élnek sokkal normálisabbak a heteró férfiaknál. Közös megegyezés alapján osztják fel maguk között a feladatokat, és nem azt nézik, hogy ez férfi, vagy női munka, hanem tekintettel vannak egymásra. Megbeszélik, hogy kinek melyik terület fekszik jobban.

Sokkal jobban odafigyelnek egymásra és nagyon megbecsülik a társukat. Igazi párt találni egy heterónak se könnyű, nekik pedig hatványozottan nehezebb. Ha szétnézünk főleg külföldön, kiváló lakberendező párosok is vannak. Sőt családot is alapítottak, igaz, nem hagyományos módon. Megállapíthatjuk, hogy ők is érzékeny, családra, társra vágyó emberek, akiknek meg kell birkózniuk a társadalmi megkülönböztetésekkel.