Megjelent az első 5g-s tablet

A Samsung ismét előtérbe került

Megjelent az első 5g-s tablet

A Samsung az 5G egyik nagy úttörője szeretne lenni, és éppen ezért arra törekedik, hogy minél több eszközt hozzon létre 5G támogatással. A cég több olyan mobilon is dolgozik, ami a jövőben 5G támogatást fog nyújtani, de most egy tabletről lesz szó, ami már el is készült, és napokon belül a boltokba kerül.

A Galaxy Tab S6 már ismerős lehet mindenkinek, hiszen ezt a Samsung már tavaly leleplezte, és most ezt gondolták tovább a fejlesztők. Mivel a felsőkategóriás termék annak idején már a Qualcomm Snapdragon 855 rendszerchippel mutatkozott be, így adott volt a lehetőség a Samsung számára, hogy ehhez a lapkához társítson 5G modemet, és ezt most meg is tette.

Az eszközön kívülről szinte semmi nem változott, és a belseje is maradt a régiben az 5G megjelenésétől eltekintve. A készülék egy 10,5 hüvelykes megjelenítőt kapott, 2560 x 1600 képpontos felbontással és Super AMOLED technológiával. A kijelző itt már a HDR10+ technológiát is ismeri, így még jobb HDR élményt tud nyújtani.

Bluetooth-os S Pen is van a tablethez, ami esetenként pontosabb, kényelmesebb kezelést tesz lehetővé.

Ez a szerkezet már gyárilag az Android 10 rendszerrel érkezik, amire a One UI 2 grafikus felhasználói felületet illesztette a Samsung. A Galaxy Tab S6 5G kamerarendszerét összesen három egység alkotja. A frontkamera 8 megapixeles felvételek és Full HD videók készítésére alkalmas, a hátlapon található párosból pedig az egyik 13, a másik pedig 5 MPixeles, és a szerényebb egy ultra-széles látószögű optikát kapott. A főkamera már 4K Ultra HD videózásra is alkalmas, de LED-es villanó nincs a fedélzeten.

Fémből készült a Galaxy Tab S6 5G háza, és csak szürkében lehet majd kapni. A masina hangszórója egy kicsit máshogy néz ki a kereten, minimális az eltérés, azt pedig nem tudjuk, hogy a hangzása jobb lesz-e, mint a Galaxy Tab S6-nak volt, de a négy hangkeltős sztereó AKG dizájnban nincs változás, és adott a Dolby Atmos is.

Eddig nem volt róla szó, de van ujjlenyomat-olvasó is, méghozzá a kijelzőben. Mindössze 5,7 milliméter vastag a szerkezet, szóval nagyon légies a fogása, annak ellenére, hogy 420 grammot nyom.

A Samsung Galaxy Tab S6 5G Dél-Koreában kerül először a boltokba, a termék átszámítva 850 dollárba fog kerülni a 6 GB RAM-mal és a 128 GB-os adattárolóval. A forgalmazása január 30-án indul, és idővel remélhetőleg más régiókban is elérhető lesz majd.