Megjelennek a gamer-mobilok is?

Így bizony! Méghozzá az ASUS jóvoltából..

Megjelennek a gamer-mobilok is?

Az ASUS létrehozta azt a lehetőséget, melyről eddig a gamerek csak álmodtak: kifejlesztették a gamer mobilt. Ez a készülék ASUS ROG Phone II. névre hallgat. Ami legelőször szembeötlő, az a telefon külseje, hiszen hatalmas 6,59 colos kijelzőt kapott, a hátlapon pedig kifejezetten feltűnő mintákat találunk, így könnyen látható, hogy a tulajdonosa mivel üti el az időt akár utazás során, akár szabadidejében.

Mivel is különbözik a külsejé kívül a többi okos testvéreitől?

Rögtön kettő USB-C portot fedezhetünk fel rajta, a szokásos jack dugót, négy mikrofont, valamint két érintőfelületet. Utóbbi hasznos lehet, ha éppen online játékban vagyunk, de mégis szeretnénk felvenni a telefont.

Most mindenki foghatja a fejét, hogy vajon milyen és mekkora alkatrészek kerültek bele, de eláruljuk: a Qualcomm legnagyobb teljesítményű chipsetjét kapta meg, a SnapDragon 855+, amiben 12GB RAM és 512 Gb-os tárhely fér meg. Jelenleg az Antutu által ellenőrzött sebességtesztben a világ leggyorsabb okostelefonja minősítést kapta.

Mivel ez a készülék hajlamos gyorsan túlmelegedni, amivel a gyártó cég is számolt, ezért viszonylag baráti áron értékesítenek hozzá ventillátoros hűtőt is, így hosszabb játék esetén sem kell majd attól tartanunk, hogy károsodik a mobilunk.

Kívácsian várjuk, hogy vajon hány fejlesztő cég fog vérszemet kapni, és hasonló mobilt gyártani.