Megismerne a párod smink nélkül?

Avagy te is kilopózol hajnalban a fürdőszobába? Eláruljuk, hogy miért felesleges ezt tenned, hidd el, a párod önmagadért szeret!

Megismerne a párod smink nélkül?

Mindenkinek ismerős lehet az a filmbéli jelenet, amikor a hölgy kioson a fürdőszobába egy kis alapozót, szempillaspirált feldobni, majd így bújik vissza az ágyba, csak azért, hogy a férfi azt higyje, hogy ő természetesen ilyen.

Sajnos manapság már nemcsak a tévében láthatunk ilyesmit, ugyanis korunkban a hölgyek is hajlamosak erre, és egyre többen ismerik ezt el. Erről még felmérés is készült, ahol kiderült, hogy sok nő ráadásul nem is a párjuk ébredése előtt teszi ezt, hanem már alapból kész sminkkkel fekszik le aludni. Utóbbi elég káros a bőrnek is, úgy hogy senkinek sem ajánlott, hacsak nem szeretnénk 30 évesen 50-nek kinézni. 

Ez egyébként azért ironikus, mert a férfiak több, mint 90%-a alapból nem érti, hogy minek ez a rituálé lefekvés előtt, és közvetlenül ébredés után. Köztudott ugyebár, hogy kifejezetten utálnak órákat várni arra, hogy elkészüljünk.

A magukat korán reggel sminkelő nők pszichológiai okokból is teszik ezt, hiszen ezzel visszaadják az önbizalmukat, kiemelik az előnyeiket, és elrejtik azt, amely szerintük nem szép, holott minden nő gyönyörű a maga módján. Tulajdonképpen evolúciós oka van annak, hogy a nők tetszeni szeretnének a férfiaknak, hogy minél több esélyük legyen az utódnemzésre. 

A smink és az ecset tulajdonképpen nem csak festék és máz,  hanem egyfajta kifejező eszköz, amitől jobban érezzük magunkat, társadalmilag is elfogadottabbnak próbálunk látszani, valamint kihat a kisugárzásunkra is. Az egészben az a drasztikus, hogy ugyanez a folyamat smink nélkül is kivitelezhető, ugyanis vannak olyan nők, akiknek nincs rá szükségük az önbizalmuk növeléséhez. Ráadásul köztudott, hogy azok a nők, akik ritkábban festik magukat, nagyobb érzelmi stabilitással rendelkeznek.