Megbetegíthet egy rossz párkapcsolat?

Tényleg hatással van a szervezetünkre?

Megbetegíthet egy rossz párkapcsolat?

Azt már tudjuk, hogy egy jó párkapcsolat jótékony hatással van az egészségünkre is, de azt még nem sokan fejtegették, hogy mit okozhat egy rossz féllel való együttélés.

Mivel ugyebár egy kapcsolatban az egyik legfőbb szükségletünk, a másikhoz való ragaszkodás és érzelmi hangolódás teljesül ki, ezért egy negatív kapcsolatban ezek nincsenek meg, ezzel nem is élünk úgymond teljes életet. Alapvetően szükségünk van arra, hogy megértsenek, szeressenek bennünket. 

Persze tökéletes kapcsolat nincs, aki ezt állítja, az nem mond igazat. Van viszont olyan, hogy egy kapcsolat jól működik, mert a két fél kiegészíti egymást. Ha a párkapcsolat mindkét tagja képes arra, hogy támogassa a másikat és együtt oldják meg a kialakult stresszhelyzetet, akkor ott túl sok probléma nem ütközhet.

Akkor kezdődnek a bajok, amikor az imént felsoroltak nem így működnek, hiszen a párkapcsolati nehézségek elég komoly stresszforrások. Ha ez a helyzet huzamosabb ideig fennáll, akkor a testünk is jelezni fog. Egy rossz féllel való együttélés depresszióhoz, alvásproblémákhoz vezethet.

Ha észleljük, hogy gond van, érdemes azonnal leülni és megbeszélni, vagy amennyiben nem megy, akkor elvágni azt a bizonyos kenyeret, hiszen egyik félnek sem jó.