Májusban luxusvonat indul Budapestről Zágrábba és a Plitvicei-tavakhoz

Horvátország látnivalóit mutatja be a Continental Railway Solution Train de Luxe különvonata utasainak május 1. és 3. között.

Májusban luxusvonat indul Budapestről Zágrábba és a Plitvicei-tavakhoz

A különvonat pénteken a Keleti pályaudvarról indul a reggeli órákban és vasárnap este érkezik vissza. CRS luxusvonatán az utazás mára elfelejtett kényelmével szolgál utasainak. Az étkezések alkalmával a vonaton frissen elkészített fogásokat fogyasztva lehet gyönyörködni a tájban, ugyanakkor a szerelvény különböző vagonjai a pihenésre és a kikapcsolódásra is lehetőséget nyújtanak. 


A különvonat a Balaton déli partját is érintve éri el Zágrábot, ahol a vendégek két szálloda közül választhatnak. Az Esplanade Zagreb szálloda eredetileg az Orient Express utasainak épült és ma is az ország legszínvonalasabb luxushoteljének tartják. A turistákat idegenvezető ismerteti meg a tavasszal különösen vonzó horvát főváros nevezetességeivel és egy fine dining étteremben is vacsorázhatnak. Az utazás résztvevői fakultatív programként busszal elutazhatnak a Plitvicei-tavakhoz. A turisták népszerű úticélja 1949 óta nemzeti park, 1979-től pedig az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. A karsztosodó mészkőben a víz munkája tavakat, forrásokat, vízeséseket, barlangokat hozott létre. A 16 tó alkotta tórendszert sokan Horvátország legszebb természeti látnivalójának tartják. A Trans Europe Express egykori étkezőkocsija korhű felújítás után szolgál a CRS luxusvonatában. A pullmankocsik elnevezése az üléselrendezésre utal. A légkondicionált, termes vagonban a 42 kényelmes, dönthető és széles háttámlájú fotelt egymás felé fordítva, kellő lábteret hagyva helyezték el. Minden utasnak asztal is rendelkezésére áll. 


A vonatba szalonkocsit is sorolnak. Az elnevezés a különleges kialakításra utal, amely egyesíti az elszigetelt fülkék és a közös tér előnyeit, így praktikus lehet a gyermekekkel utazó családok számára. A kocsiban négy kétszemélyes hálófülke, egy lakosztály és egy közös bár kapott helyet. A lakosztályhoz franciaágy és saját fürdőszoba tartozik. A bárban kényelmes fotelokból követhető az elsuhanó táj.  A Continental Railway Solution Kft. 2014-ben alakult. Tulajdonosai magánszemélyek, többségi részesedése egy brit személynek van a cégben. A magyar magánvasutak közül egyedülállóan személyszállítási engedélyt is elnyert, így teljeskörű vasútvállalati tevékenységet végezhet: vontatásszolgáltatást, személyszállítást, árufuvarozást, belföldi és nemzetközi utazásszervezést és utazásközvetítést egyaránt vállalnak.