Magyarország 3 legszebb téli kirándulóhelye

Nézzük, hová érdemes elutaznunk még a hidegben is!

Magyarország 3 legszebb téli kirándulóhelye

Attól, hogy felütötte fejét a hideg téli évszak, még nem kell bevackolnunk magunkat a meleg lakásba, öltözzünk fel melegen és irány túrázni! Íme pár ötlet, amit garantáltan nem fogtok megbánni!

1. Börzsöny: A Duna-Ipoly Nemzeti Park területén található a Nagy-Hideg-hegy a Börzsöny lábai mellett. Maga a hegycsúcs 864 méter magas, ezért is oly népszerű még a külföldi látogatók számára is. Ha a Királyrétről indulunk, akkor legalább 4 olyan túraútvonal van, melyek közül válogathatunk.

2. Kékestető: Ha ide látogatunk, készüljünk fel rá, hogy a szánkózás és a korcsolyázás háttérbe szorul a síelés és a túrázás miatt. A turisták igényeihez igazodva építették ki a látogatható adótornyot is, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész tájra, ráadásul az év minden napján látogatható.

3. Lillafüred: Lillafüred szintén a Bükk-hegység mellett található, azon belül is a keleti völgy részén. Érdekessége a kalandvágyó barlangtúrázóknak kedvez, hiszen szintén egész évben látogatható. Aki esetleg nem vágyik mélységi túrákra, neki ott a lehetőség a Palotaszállón található függőkert megtekintésére vagy a jéggé dermedt lillafüredi vízesésre.