Magadra ismersz a nagy tibeti személyiségteszttel?

A nagy tibeti személyiségteszt állítólag a Dalai lámától származik. A kérdések és válaszok segítenek abban, hogy jobban megismerd magad és szembenézz tudat alatti gondolataiddal, vágyaiddal.

Magadra ismersz a nagy tibeti személyiségteszttel?

Vegyél a kezedbe egy papírt és egy tollat! A tibeti személyiségteszt három kérdésből áll. Válaszolj minden kérdésre és csak utána nézd meg, melyik válaszoddal mit üzen a tudatalattid. Mindig az első megérzésedet írd le, ne gondolkozz azon, hogy mi lehet a jó válasz! 

A feladatok
1. feladat
Rakd tetszés szerinti sorrendbe a következő öt állatot!
- tehén, tigris, bárány, ló, disznó
2. feladat
Jellemezd egy-egy szóval a következőket:
- kutya, macska, patkány, kávé, tenger
3. feladat
Gondolj olyan emberekre, akik fontosak számodra. Párosítsd őket a felsorolt színekkel! Minden színhez csak egy embert írj!
sárga, narancssárga, piros, fehér, zöld
Kész vagy? Mutatjuk a megoldást!

A megoldások
1. feladat
Az állatok sorrendje az életedben megjelenő fontossági sorrendről árulkodik.  A tehén a karriert, a tigris a büszkeséget, a bárány a szerelmet, a ló a családot, a disznó pedig a pénzt jelenti.
2. feladat
A kutya a saját személyiségedet jelenti, a macska jelzője a párod személyiségét, a patkány jelzője az ellenséged személyiségét mutatja. A kávé arról árulkodik, mit jelent számodra a szex, a tenger jelzője pedig a saját életedet jellemzi.
3. feladat
sárga: ezt az embert sosem fogod elfelejteni
narancssárga: ez az ember igaz barátod
piros: ezt az embert igazán szereted
fehér: a lelki társad
zöld: erre az emberre életed végéig emlékezni fogsz