Low-cost utazások

Hogyan ússzunk meg olcsón egy utazást?

Low-cost utazások

Ha utazásról van szó, akkor hajlamosak lehetünk túlzásokba esni és a minél messzebb lévő, minél drágább helyeket megcélozni. Ebben gyakran a versengés és/vagy az irigység is szerepet játszik, mert „nehogymán a Pistáék utazzanak csak Ibizára, amikor mi is megtehetjük” Ugye hogy ismerős kicsit mindnyájunknak ez a szituáció?

Holott kis hazánkon belül is vannak gyönyörű helyek, ha pedig van a családban egy gépkocsi, akkor távolságok sincsenek, a nap végére gyakorlatilag bárhol ott lehetünk az országba, legyen az a hűség városa, a Kékestető, vagy akár a balatoni riviéra. Autó hiányában sem kell aggódnunk, tömegközlekedéssel, meg egy kis gyalogtúrával is rengeteg helyet felfedezhetünk.


De akár ki se kell mozdulnunk a településünk szűkebb környezetéből, elég egy kerékpárra pattanni, egy sátrat és egy hálózsákot magunkkal vinni, hogy eltölthessünk mondjuk egy közeli folyóparton egy romantikus estét, a lenyugvó nap fényében borozgatva a párunkkal. Ugyanez természetesen családos formában is tökéletesen működik, melyik gyerkőc ne élvezne egy tábortüzes-szalonnasütős sátorozást.

A lehetőségek tárháza végtelen, csak a képzeletünk az, ami határt szabhat ez esetben, és a pénztárcánkat sem fogja túlzottan megviselni egy low-cost utazás.