Létezik szexbarátság?

És ha igen, akkor milyen előnyökkel és hátrányokkal jár együtt?

Létezik szexbarátság?

Mit is jelent pontosan a szexbarátság?

Adott egy férfi és egy nő, akik jól ismerik egymást, mondhatjuk úgy is, hogy szorosabb baráti viszonyt ápolnak. Komolyan elköteleződni egyikük sem akar, ám vannak bizonyos testi szükségleteik, így máris egyenes út vezet a szexbarátság kialakulásához. Ez a fajta kapcsolat több, mint egyszerű szeretői viszony, de kevesebb, mint egy hagyományos párkapcsolat.

A két fél rendszeres időközönként összejár egy kis szeretkezésre, néha az ágyon kívül is szerveznek közös programokat, mint mozizás, vagy akár a közös baráti társasággal is eljárnak bulizni. A szexbarátság fő mozgatórúgója a felszabadult és felhőtlenül együtt töltött idő. Nem tartoznak egymásnak elszámolással, nem kell részletesen beszámolni arról, hogy ki hol, merre járt és mit csinált. Nincs elköteleződés, sem hűség. Abszolút egy kötöttségektől mentes viszony.

Milyen előnyökkel jár együtt?

Talán ennek a szexen alapuló kapcsolatnak az a legnagyobb előnye, hogy meg lehet spórolni a sokszor idegölő randizást, a bizonytalanság érzését, ami egy ismerkedés korai szakaszában szokta hatalmába keríteni az ember lányát.  Egyfajta érzelmi szabadságot és stresszmentességet ad egy ilyen viszony. Hiszen már ismerjük a másik jó és rossz tulajdonságait, tisztában vagyunk az összes személyiségvonásával. Sőt, ha ágyba bújunk vele, nem egy vadidegennel tesszük, aminek szintén számtalan előnye van.

Nem is csoda, ha ez a kapcsolati forma egyre népszerűbbé válik az egyéjszakás kalandokkal szemben. A felelősségvállalást nyugodtan lehet mellőzni, nem kell megdolgozni a kapcsolatért. Tényleg csak a maximális élvezetről szól az egész dolog. Nem mellesleg pedig ne felejtsük el azt a szintén hatalmas előnyt, hogy nemcsak szexelünk a másikkal, hanem egy jó barátot is kapunk, akivel tartalmasakat beszélgethetünk és nagyokat nevethetünk. 

Na és mi a helyzet a hátrányokkal?

Egy szexbarátságban nagyon fontos  bizonyos szabályokat felállítani. Tudni kell, hogy itt nincs helye a taktikázásnak, csak a lazaságnak és a felhőtlenül együtt tölött időnek van létjogosultsága. Gondolni kell arra is, hogy mi történik abban az esetben, ha két ember átlépi a barátság határát. Bármilyen viszonyban is álljon egymással férfi és nő, lehetetlen, hogy érzelmileg ne kötődjenek bizonyos mértékig egymáshoz. Innentől fogva pedig csak egy vékony hajszál választja el a dolgot a szerelemtől.

Előfordulhat, hogy az egyik fél jóval többet kezd érezni a másik iránt, a viszony megváltozik és pont a lényeg, az elvásárok nélküli kötetlenség szűnik meg. Ha másik nem viszonozza az érzéseket, akkor már nem tartható fenn tovább a kapcsolat, a szerelmes fél belekerül egy kilátástalan szenvedésbe, így általában bekövetkezik a kapcsolat lezárása.