Létezik szerelem első látásra?

Ti mit gondoltok erről? Tapasztaltátok már, hogy szinte első látásra beleszerettetek valakibe?

Létezik szerelem első látásra?

Vajon létezik szerelem első látásra? Sokan tették már fel ezt a kérdést, de a válasz még mindig rejtély. Persze nem egy-két pártól hallhattuk már, hogy már az első pillanatban érezték, hogy ő lesz az a bizonyos nagybetűs, de ez lehetséges?

Ha logikusan gondolkozunk, akkor rájövünk, hogy ez szinte egyenlő a lehetetlennel, hiszen ahhoz, hogy szerelembe essünk, annak bizony van egy folyamata, de itt azért kiemelném, hogy szerelemben logikáról beszélni több, mint felesleges. Mindezeket leszámítva mégsem állítanám, már csak személyes tapasztalatból kifolyólag sem, hogy kizárt. Néha tényleg elég csak az első közös pillantás ahhoz, hogy akár évekig ne tudjuk kiverni a másikat a fejünkből, vagy olyan érzéseket keltsen bennünk, melyet előtte még sosem éltünk át, és még mi magunk is megriadunk tőle. Ilyenkor valamiféle megmagyarázhatatlan misztikus élmény lesz rajtunk úrrá, ráadásul elönthet bennünket a deja vu érzés is, mert úgy érezhetjük, hogy ismerjük már valahonnan, még akkor is, ha tudat alatt pontosan tudjuk, hogy sosem találkoztunk. 

Ha reálisan próbáljuk nézni, akkor rájövünk, hogy ahhoz, hogy valakit igazán szeressünk, tehát szerelembe essünk, ahhoz kell a megismerési fázis. Ez a szerencsés embereknél, akiknél nem csak plátói marad az érzelem, sokszor pár perc alatt megtörténik. Gondoljunk csak bele, ha már találkozunk, akkor valószínűleg váltunk is pár szót, érezzük az illatát, és le tudjuk szűrni a hanglejtéséből is az erősebb tulajdonságait. Ebből fog majd körvonalazódni, hogy randira fog-e kerülni a sor, vagy pedig még sincs meg a közös szimpátia. 

Ha elrugaszkodunk a realitás talajától, akkor az előző sorokat figyelmen kívül kijelenthetjük, hogy igenis létezik szerelem első látásra, hiszen amikor meglátjuk, azt érezhetjük, hogy innentől kezdve talán nem is a gravitáció tart minket itt, hanem Ő. Ő, akiről még 5 perce azt sem tudtuk, hogy a világon van, de abban már biztosak vagyunk, hogy rajta kívül senki mást nem akarunk. Ő az, akitől a pulzusszámod azonnal az egekbe szökik, és akivel még a világ végére is elmennél, ha kérné. Ezt hívják első látásra szerelemnek.