Létezik-e szülés közbeni orgazmus?

Örök dilemma, de mi most igyekeztünk Nektek pontos válaszokat adni!

Létezik-e szülés közbeni orgazmus?

Mindannyiunkban van egy előre kialakult kép a szüléssel kapcsolatban. Tudjuk, hogy fájdalommal jár, de ezt a fájdalmat abban a pillanatban elfelejtjük, amint megpillantjuk újszülött gyermekünket. Sokan közülünk időnként oda is szúrnak párjuknak, hogy ők ezt a fájdalmat nem tudnák elviselni.

De előfordulnak olyan kivételes szülések, melyek szexuális élménnyel, orgazmussal járnak. Ez igazából nem meglepő, hiszen az esemény során a szülőcsatorna, a méhnyak, a vagina és a klitorisz is erős ingerlést  kap. De nem rendelkezünk egyforma fájdalomküszöbbel, ezért nem is ez a jellemző, és ráadásul a kórházi kiszolgáltatottság, az ottani légkör valójában nem igazán engedi, hogy maga a szülés euforikus érzésekkel járjon.

Mindannyian másképp éljük meg a szülést. Nem lehet általánosítani a szüléssel kapcsolatban, mert sok tényező befolyásolja azt, hogy ezt az eseményt gyönyörként, vagy rettenetes stresszként éljük meg. Egyes nők például félnek a szexualitástól, és bármilyen stimulációt helytelennek, kellemetlennek éreznek, és ez okból kifolyólag a szülés alatti orgazmus ellentétes hatást vált ki.

Mi nők tudunk szülni anélkül is, hogy mások beleavatkoznának, csak legyenek ott a háttérben a segítők. Ha nincsenek fölösleges beavatkozások, úgy élhetjük meg a folyamatot ahogy nekünk jó, hiszen a fájdalom mellett a gyönyör is megjelenhet. Hiszen a szülés tulajdonképpen része a szexualitásunknak, hiszen egy szexuális kapcsolattal kezdődött. Valójában minden szülés orgazmikus élmény lehet, hiszen amikor az anya életében először végre megöleli újszülött gyermekét, akire olyan sokat várt, és akiért keményen megdolgozott a vajúdás során, azt az euforikus örömöt túlzás nélkül nevezhetjük lelki és szellemi orgazmusnak.

Még akkor is, ha testi szinten csak csekély számban érzékelhető szexuális gyönyörélmény. Nagyon sok múlik a szülő nők tájékozottságán, a segítőik hozzáállásán, no meg a szülés környezetének intimitásán, háborítatlanságán.