Lehet, hogy ezért nem találod a szerelmet? 2. rész

Előző cikkünkben rávilágítottunk néhány olyan hibára, amelyeket az egyedülálló emberek gyakran hajlamosak elkövetni a párkeresés során. Folytatjuk azoknak a bakiknak a bemutatását, amelyeket jobb, ha nem követsz el, ha párt keresel.

Lehet, hogy ezért nem találod a szerelmet? 2. rész

Ha találsz végre valakit, akiről úgy érzed, hogy őt kerested, lehet, hogy máris bemutatod a családodnak, barátaidnak. Ebben több rizikófaktor is van. Egyrészt a kelleténél nagyobb önbizalmat adhatsz a partnerednek ezzel, aki úgy érezheti, hogy túl könnyen megkapott és túl gyorsan vált fontossá számodra; másrészt, ha mégis hamar véget ér a kapcsolat, kínosan magyarázkodhatsz mindenkinek. Az is gyakran előfordul, hogy elmenekül a partner, ha túl hamar bemutatod a számodra közeli személyeknek, hiszen ő még nem akar azonnal az oltárhoz rohanni, inkább szeretne időt hagyni kettőtöknek egymás megismerésére. A másik véglet, amikor - akár különböző kifogásokkal fűszerezve - hosszú hónapokig nem mutatod be a párodat senkinek, pedig rendszeresen találkozol a számodra közeli személyekkel. Ebben az esetben a másik azt érezheti, hogy még mindig nem elég fontos számodra és ő is önkéntelenül behúzhatja a féket, vagy egy idő után odébb áll, ha más módokon sem mutatod ki számára, hogy fontos számodra és örülsz neki. Persze ebben közrejátszik az is, hogy ő szívesen megismerné-e a családodat és a barátaidat, vagy teljesen kielégítő számára a te társaságod és nem vágyik arra, hogy idegen emberekkel töltse szabadidejét, amikor inkább veled kettesben szeretne lenni.
Gyakori hiba az egyedülálló emberek esetében, hogy elkönyvelik, hogy ők úgyse találnak párt maguknak és ezt még hangoztatják is. Ezzel csak azt éred el, hogy a barátaid elmenekülnek tőled, mert semmi kedvük naphosszat a panaszkodásaidat hallgatni, főleg, ha ők már próbáltak neked segíteni ebben a kérdésben és ráadásul boldog párkapcsolatban élnek. Nagyon sokan beleesnek abba a hibába, hogy nem hagynak az életükben helyet egy párnak. Állandóan dolgoznak, rohannak, mindenféle ügyes bajos dolgaikat intézik és a kevéske szabadidejüket inkább a barátaikkal töltik vagy a kanapén a tévé előtt, ahelyett, hogy egy partnerrel töltenék hasznosan az időt.  
Ha szingli vagy, először is döntsd el, mit akarsz, és ha elhatároztad, hogy szeretnél párt magadnak, tegyél is meg mindent érte. Amikor megtalálod azt, akit olyan régóta kerestél, akkor pedig fogd meg, ne engedd el és vigyázz rá!