Lehet, hogy ezért nem találod a szerelmet? 1. rész

Vannak olyan szinglik, akik bizony nem élvezik, hogy nincs egy párjuk, akikkel megoszthatják az életüket. Egyesek keresik a szerelmet és meg is találják, vannak azonban, akik hiába igyekeznek, nem találják az igazit.

Lehet, hogy ezért nem találod a szerelmet? 1. rész

Gyakran azért maradnak egyedül, mert elrontják a párkeresést, de bizony ezzel saját maguk sincsenek tisztában. Rengeteg buktatója van a társkeresésnek. Vegyük a netes társkeresést. Még mindig vannak olyan egyedülállók, akik idegenkednek ettől a módszertől, pedig az egyik legkönnyebb és leggyorsabb ismerkedési módszer. Sok szingli ha végre ráveszi magát, hogy regisztráljon, törli magát, amennyiben rövid időn belül egyetlen számára épkézláb emberrel sem sikerül üzenetet váltania. Ha túl hamar feladod, megvonod magadtól az esélyt, hogy találj egy számodra ideális partnert. Ne ess abba a hibába, hogy azonnal meg akarod találni a nagy Ő-t. Sokszor bizony rengeteg emberrel meg kell ismerkedned, mire megtalálod azt, akit keresel, akkor is, ha nincs túl nagy kedved a felesleges körökhöz.
Az is gyakori, hogy a barátok csapnak fel kerítőnek és igyekeznek mindenkivel megismerkedtetni, akiről úgy gondolják, hogy összeillő párt alkothatnátok vele. Sokan belemennek egy ilyen vakrandiba, ami igazán kellemetlen lehet, ha nem tudtok előtte semmit egymásról. Sokkal jobb megoldás ebben az esetben, ha a barátaitok egy partit szerveznek, ahova mindkettőtöket elhívják, így sokkal fesztelenebbül, mindenféle nyomás nélkül tudtok ismerkedni és nem lesz kínos, ha néhány mondat után kiderül, hogy nem egymást keresitek, vagy már ránézésre sem szimpatikus az illető.
Az is gyakran előfordul, hogy a szinglik végső elkeseredésükben visszamennek az ex partnerükhöz, akár egy beszélgetés, akár egy közös kirándulás, akár egy lepedőakrobatika erejéig. Ez azért probléma, mert nyilvánvalóan okkal lett vége annak a kapcsolatnak és nem jutsz előre, ha hátrafelé sandikálsz. Lehet, hogy illúzióba lovallod magad és azt hiszed, talán most jó lehet a kapcsolat, pedig a másik fél lehet, hogy csak kihasznál és tényleg csak egy potya menetre vágyik. Jobb, ha a kapcsolataidat lezárod és megadod magadnak az esélyt a boldogságra, ennek pedig nem az a módja, hogy a múltban tévelyegsz.
Vannak olyan szinglik, akik találnak végre valakit, akivel működik a kémia és a hálószobai mutatványok igazán kellemes perceket ígérnek, azonban szinte semmi másban nincs összhang. Ezt hamar fel kell ismerni és el kell dönteni, hogy jó-e az neked, ha csak időnként összebújtok, de nem erőltetitek, hogy több legyen ebből, vagy inkább továbbmész és keresel magadnak valakit, akivel nemcsak a szikrák pattognak körülöttetek, hanem az érzelmeidet és a gondolataidat és megoszthatjátok egymással. Mindenestre se magadat, se a másikat ne ringasd illúziókba, mondd meg az elején, hogy milyen kapcsolatra vágysz. Ne húzd se a magad idejét, se a másikét.