Lehet-e egyszerre két embert szeretni?

Mi zajlik le bennünk?

Lehet-e egyszerre két embert szeretni?

Miért fordulhat elő, hogy amikor két ember szereti egymást, mégis előbukkan egy harmadik fél? A legtöbb ember nem tud helyes választ adni, amikor megkérdezik tőle, hogy mi az oka a félrelépésnek, hiszen váltig állítják, hogy ők szeretik a párjukat, és eszük ágában sincs elhagyni. A párkapcsolati tanácsadók szerint egy kapcsolati tünet, egy krízis, ami a változásra utal.

Ilyenkor általában azért lép félre az egyik, vagy akár mindkét fél, mert hiányérzetük van: valami megmagyarázhatatlan dolog hiányzik az életükből. Nem feltétlen a testiség, hanem a kommunikáció, az együtt töltött minőségi idő, esetleg kisgyermekeseknél a férfi-női szerepek hiánya.

A kapcsolat elején a megismerkedési szakaszban hajlamosak vagyunk már előre megalkotni az ideális nőt vagy férfit a fejünkben. A szerelem érzete ezzel a tökéletesnek vélt ideával jön létre, majd ahogyan múlik az érzés, úgy körvonalazódik a másik valódi énje. Miest felbukkan valaki, akit szintén tökéletesnek látunk, hajlamosak vagyunk ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint a párunknál a kezdetekkor. Ilyenkor izgalmasnak hatnak az új dolgok, ezért is történhet meg a megcsalás.

Kellő akaraterővel és őszinte beszélgetésekkel azonban helyre lehet hozni, bár még így is sokan vannak azok, akik azt vallják, hogy nem tudnak megbocsájtani egy esetleges félrelépést. Tulajdonképpen mindenkinek magában kell eldöntenie, hogy mi az, amit még el tud nézni a párjának.