Legismertebb híres melegek akkor és most 3. rész

A híres melegek utolsó részébe Alföldi Róbertre esett a választásom, hiszen az ő élete is nyomot hagy a nagyvilágban. Ő azon szerencsések közé tartozik, akit nem bélyegeztek meg látványosan mássága miatt.

Legismertebb híres melegek akkor és most 3. rész

Alföldi Róbert azon szerencsések közé tartozik, aki elmondhatja magáról, hogy nem érte annyi támadás szexuális irányultsága miatt, hiszen azontúl, hogy elismert színész és rendező, 2008 és 2013 között a Nemzeti Színház igazgatója is volt. Az egész életét a művészet fonta körbe, ugyanis már a gimnáziumi éveit is egy drámatagozaton töltötte, egy Csongrád-Csanád megyei kis városban, Szentesen. Rögtön utána nem is volt kérdéses, hogy merre folytatja tanulmányait: sikeresen felvételizett a Színház és Filmművészeti Főiskolára. 1992-ben már a Vígszínház szerződtette, rá nem sokkal olyan híres szerepeket is kapott, mint Rómeó az ismert Shakespeare darabból.

2000-ben döntött úgy, hogy szabadúszó művész szeretne lenni, de attól függetlenül ugyanúgy részt vesz színházi darabok rendezésében, és különböző adaptációkat is készít. Magánéletéről nem sokat tudunk, hiszen férfiakhoz való vonzódását sosem hangoztatja, ugyanis nem ezt tartja a legfontosabbnak az életében. Az első nagy szerelme a művészet, és csak utána jöhet bármi más. Hobbiként a festészetet választotta, amin nem is csodálkozunk, ugyebár ez is egyfajta művészeti ág.

Kritikákat azért jócskán kapott, de azt sem a homoszexualitása miatt, inkább a nyilvános meztelenség és előtérbe hozott nemiség az oka. A Csáki Judittal írt közös könyvében mesélt arról is, hogy mit szóltak a családtagok ahhoz, hogy a saját neméhez vonzódik. Ahogyan visszaemlékszik, leírja, hogy egyáltalán nem kertelt, őszintén vállalta fel az érzéseit. Kifejezetten hangsúlyozta azt is, hogy ilyenkor teljesen normális, ha a család kiborul, de utána fontos az őszinte beszélgetés, hiszen máshogyan nem megy. 

Olyannyira pártolja azóta is folyamatosan az azonos neműek kapcsolatának felvállalását, hogy 2015-ben ő vonultatta fel a Budapest Pride-ot is.