Koronavírus és a vele járó pánik

Mi az igaz és mi nem?

Koronavírus és a vele járó pánik

Nem telik el nap úgy, hogy az ember gyereke akarva-akaratlan bele ne botoljon a koronavírussal kapcsolatos hírekbe és álhírekbe. Mielőtt teljesen bepánikolnánk érdemes alaposan utánanézni megfelelő hírforrásoknál. Persze az ember gondolkodik, fél, aggódik a szerettei és ismerősei egészségéért. Ez érthető. Gondoljunk csak bele, nem telik el év influenza járvány nélkül. Hol kevesebb, hol több ember kapja el.

Ezeknek is lehetnek szövődményei, nem is akármilyenek. Akár bele is lehet halni. Azt is tudjuk mindannyian, hogy kik azok akik bármilyen vírus megjelenése esetén a leginkább veszélyeztetettek. Első sorban a súlyos betegségben szenvedők, akiknek nagyon le van gyengülve az immunrendszere. Tudomásom szerint jelenleg kis hazánkban még nem ütötte fel a fejét a vírus, nemhogy járványról lehetne beszélni.

A koronavírus esetében az orvosok még mindig csak próbálják megfejteni a betegség összes tünetét és annak súlyosságát. A koronavírusra vonatkozó halálozási arányszám továbbra sem világos, azonban magasabbnak tűnik az influenzára vonatkozó értéknél. A járvány egészére vonatkozóan a halálozási arányszám a koronavírus esetében megközelítőleg 2% És ezek az adatok folyamatosan változnak, és sajnos nem mindig fedik a valóságot. Az az igazság, hogy vannak iparágak, melyek profitálnak ebből a pánikkeltésből.

Számomra teljesen érthetetlen, hogy az emberek miért fosztják ki a nagy üzletláncokat? Akkora készleteket halmoznak fel otthon félelemből, amire nincs magyarázat. A TESCO, és a LIDL teljesen ki van fosztva. És kik azok vajon, akik ezt megtehetik? Csak a tehetősebb emberek. Gondolkozzunk már emberek! Nem azt mondom, hogy nincs veszély, de ha alaposan és körül- tekintően, felelősen járunk el akkor kisebb az esély a megfertőződésre.

Ha akkora lenne a veszély, valószínűleg lezárnák a határokat és a reptereket. Az észszerűség okán. Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, és rettegni.