Kérdések, melyeket bevezetnénk házasságkötés előtt

Nézzük, melyek azok a fontos kérdések, melyeket tisztázni kellene a boldogító igen előtt!

Kérdések, melyeket bevezetnénk házasságkötés előtt

Sokan csak azért házasodnak össze, mert már eljött az ideje. Ilyen nincs, hiszen tisztában kellene lennünk azzal, hogy a házasság intézménye nem csak egy jó buli. Íme pár kérdés, amit ha nem tudtok megválaszolni, akkor hanyagoljátok még az esküvő témát.

1. Miért szeretnétek megházasodni? A mai világgal az a probléma, hogy egyre többen nem a szerelem a fő ok, kutatások szerint már hamarabb előtérbe helyeződik az elköteleződés ( hogy ne maradjunk egyedül), a vallási szertartás a szülők miatt, jogi előnyökért ( újházasok kedvezménye, lakásvásárlás) , anyagi biztonságért. 

2. Hogyan képzelitek a jövőt? Ilyenkor érdemes elgondolkozni, hogy milyennek látjátok egymást 15-20 év múlva. Hogyan álltok a karrier kérdéséhez? Hogyían tudjátok beosztani az időtöket egy gyermekvállalás esetén?
 

3. Egyensúlyt tudtok-e tartani a közös és az egyéni érdekeitek között? Megtudjátok beszélni a problémákat?

4. Biztosan vagytok a hűségetekben? Ha valamelyikőtök vonzódni kezd egy harmadik félhez, fogjátok tudni kezelni az adott szituációt?

5. Hogyan működik a kémia? Persze az első pár hónapban ki sem akartok kelni az ágyból, és ez így teljesen rendben is van. De vajon tesztek is majd azért, hogy ez évek múlva is fennmaradjon?

6. A gyerekek téma: ki mennyit szeretne és mikor? Mindkét fél kellőképpen kiveszi majd a részét a nevelésnek?

7. Pénzügyek: közös kassza, közös bankszámla. Melyikőtök tudja jobban kezelni a pénzt? A normális az, amikor a közösen pakolt kassza összegét együtt megbeszélitek, hogy mire költitek.