Káros a különalvás?

Együtt aludjunk a párunkkal vagy külön?

Káros a különalvás?

Sokak szerint már a kérdés is felháborító, mégis vannak érvek és ellenérvek a külön alvás mellett. Vannak, akik azt tapasztalták, hogyha külön helyiségben alszanak a páruktól, akkor kipihentebben, nyugodtabban, és pihentetőbben alszanak, mint együtt.

Alapjában véve vannak olyan típusú emberek, akiket nem kifejezetten a párjuk zavarja az ágyban, hanem maga a tudat, hogy bárkivel is osztozkodnia kell a fekhelyén. Általában ők arra panaszkodnak, hogy az alapvető problémák abból adódnak, hogy a másik később alszik el, mocorog, beszél álmában vagy éppen horkol.

Szerencsére azért a nagy átlag egyet ért abban, hogy nyugodtabbak, ha a párjuk mellett fekszenek, hiszen a szeretett személyhez való hozzábújásnál nincs is jobb érzés. Ráadásul így egy idő után hozzászokik a pár mindkét tagja az egy időben való elalváshoz, így hosszútávon még az egészségnek is jót tesz.

Hatalmas hátránya a külön alvásnak, hogy ritkulhatnak az intim pillanatok, hiszen akkor mindkét fél a saját ágyában nyomkodja a telefonját, ami előbb vagy utóbb féltékenységhez, majd egyén konfliktusokhoz vezethet.