Karácsonyi vásárok, ahova érdemes kilátogatni

Vasárnap már átlépünk december hónapba. Gondolom már Te is számolod vissza a napokat karácsonyig.

Karácsonyi vásárok, ahova érdemes kilátogatni

Igaz, még csak november van, de már számos helyen megnyíltak a karácsonyi vásárok, melyeknek van egy különleges varázsa. Mindenhol fahéj, narancs és forraltbor illat száll. Csodálatos fényekkel díszítik az épületeket. Olyan, mintha egy álomvilágban lennénk.
Nagy karácsony-rajongó vagyok, ezért igyekszem minél több ilyen vásárba eljutni. Összeállítottam Neked egy olyan listát, amelyben a legjobb karácsonyi vásárokról írok. Ha belefér az idődbe, érdemes megnézni őket.


Budapest
A legismertebb a Vörösmarty téren található vásár, de érdemes meglátogatni azt is, mely a Bazilika előtt van. Utóbbit megszavazták Európa második legszebb karácsonyi vásárának. Habár a két helyszín közel van egymáshoz, mégis külön vásárokról van szó.

 
Bécs
Listámról nem maradhat le az osztrák főváros, ahol szinte minden második utcasarkon található egy apróbb bódé az ünnepi időszakban. A leghangulatosabb vásárok a Rathausplatzon, a Schönbrunn előtt, valamint Freyung, és Spittelberg városrészben találhatóak.


Prága
Az Óváros téren álló majdnem 20 méteres karácsonyfa már messziről látható, ugyanis minden egyes ágán világító füzért helyeztek el. A szemet gyönyörködtető fenyő alatt eltörpülnek a hagyományos piros házikók, melyek ellepik a környéket. A karácsonyi vásárokon népművészeti előadások, és kulturális események is élvezhetők, az Óvárosi téren a gyermekek bárányt, kecskét, de még lámát is simogathatnak.

Brugge
Belgiumban csodálatos a brüsszeli karácsonyi vásár is, amely a Place Sainte Catherine környékén, több utcában van. Mesébe illő házaival olyan, mintha egy álomvilágba lépnél. Személy szerint ez az egyik kedvencem.


Bázel
Bázel Európa leghosszabb kivilágított karácsonyi utcájának ad helyt, és itt, az óvárosban található Svájc legnagyobb, és legszebb, kellemes atmoszférájú karácsonyi vására.

A karácsonyi vásárok meglátogatása sokkal jobb érzést ad ez, mint tolongani a legközelebbi plázában. Nem csak a bevásárlás miatt érdemes ebben az időszakban egy külföldi városba ellátogatni: a karácsonyi hangulat, és fények, a mézeskalács, a forralt bor, és a puncs illata felejthetetlen percekhez járulhatnak hozzá.