Jót tesz az időseknek az "okos világ"?

Vajon tényleg hasznát veszik a 60+ os emberek is a modern technológiának?

Jót tesz az időseknek az

A mai világban egyre több idősebb ember kezében látunk okostelefonokat, vagy pedig laptopokat a kávézókban. Általában ha ez a korosztály engedi magát sodródni az áramlattal, annak oka van. Az első fő ok a kapcsolattartás mondjuk az unokákkal, vagy bármely másik családtaggal. Sajnos ma már nem mindig van a családoknak idejük összeülni mondjuk egy jót beszélgetni, ezért gyorsabb, ha interneten keresztül tudnak kommunikálni.

Arról nem is beszélve, hogy tudományosan igazolt, hogy sokat segítenek a tabletre is letölthető játékok, hiszen sokan használják a szókeresőt, ezzel csökkentve az időskori memóriazavart, valamint kevésbé érzik magukat egyedül.

Manapság mivel eléggé elterjedtek a távmunkák, így sokszor idősebb embereket is láthatunk dolgozni egy-egy cégnél, akik otthonról ezt meg tudják valósítani, hiszen többnyire nem igényelnek különösebb informatikai szaktudást. Ez azoknak jön nagyon jól, akik mondjuk szeretnék a nyugdíjukat megpótolni. Ilyen munkák közé tartozik a távoktatás, vagy a callcenterezés.