Írország, a tündérparadicsom

Mit is rejt a tündérek országa számunkra?

Írország, a tündérparadicsom

Írországot sokan a tündérek és az óriások országának tartják még ma is, hogy pontosan mi az igaz belőle, azt nem tudjuk pontosan. Egy viszont biztos, gyönyörű látvánnyal várnank bennünket.

Rögtön a főváros, Dublin. Ezt a régen vikingek lakta területet a Liffey folyó mentén találhatjuk meg. A híres városka legnyüzsgősebb részét, a Temple Bart szinte muszáj megnézünk, hiszen az egyik leghangulatosabb  városrész, ráadásul kiváló kiindulópont bármely turistalátványossághoz. 

A legszebb látnivalók közé tartozik a dublini vár, a Székesegyház, a Trinity-kolllégium, és a régi könyvtár.

Ha már itt járunk, érdemes ellátogatni az óriások útjához is, ugyanis már az UNESCO is a világörökség részének nyilvánította. Ez az út egy vulkánkitörés tevékenységéből jött létre. Ez a túra mindenki számára maradandó élményt fog nyújtani. A területet hatalmas bazaltoszlopok alkotják, melyeknek magasságuk elérheti a 12 métert is. Az oszlopokat hatalmas hullámok csapdossák, a napfény megtörik egy-egy járat között. Akinek tériszonya van, azoknak nem kifejezetten ajánlott, hiszen néhány részen több méter magasan átívelő lengőhidakon kell átmenni.

Azt tanácsoljuk, hogy ők inkább látogassanak el a Kilgarvan kastélyhoz, ami egy gyönyörű füves legelőn található. Az évek alatt a természet olyannyira benőtte a várat, hogy a belsejében egy mini-erdőt vélhetünk felfedezni.