Intim piercingek

Igaz, hogy csak a kitüntetett személyek látják, mégis, egyre többen vállalják az intim piercing felhelyeztetését.

Intim piercingek

Kettős funkciója van: a szolidabb díszítéstől az egészen extrém látványon túl a szexuális élvezet fokozása a céljuk azoknak, akik ezt bevállalják. Sokaknak túl extravagáns megoldásokkal is találkozhatunk. Ugyanakkor rengeteg fajtájuk van és ízléstől, személyiségtől, szexuális szokásoktól függően akár rendkívül izgató is lehet és segíti viselőjét és partnerét az élvezetek halmozásában. Az ember ősi igénye, hogy valamilyen módon díszítse bőrét. Régen festette és ez elsősorban a nők esetében napjainkban is természetes igény. Sok embernek a dekoratív öltözködés, a smink, a frizura, a körmök és az ékszerek elegendő terület lehet az önkifejezésre. A merészebbek viszont a tetoválás és a piercing alkalmazásában találhatják meg önmagukat. Az intim piercing behelyezésekor mindenképpen kissé meg kell szenvedni az extravaganciáért. Nem minden szalon alkalmaz helyi érzéstelenítést. Elsősorban azért, mert az nagyobb fájdalommal járhat, mint az intim piercing behelyezése. Ráadásul az ilyen érzéstelenítők vénykötelesek, így az intim piercing behelyezését végző szalonok rendszeres, hivatalos használatra nem is könnyen juthatnának hozzá. Az intim piercing beültetése általában gyors, sokszor néhány perc és 2-3 hetes gyógyulási idővel jár.

Milyen fajta intim piercingek léteznek?

Az eltérő nemi jellegekből adódóan az intim piercingeknek külön típusa van a nőknek és a férfiaknak. A nőknél kedvelt típus a külső és belső szeméremajak-gyűrű. A belső a szeméremajkat, míg a külső a körülötte lévő érzékeny területet szúrja át: ide akár sok intim piercing is helyezhető. A csikló előbőrébe is előszeretettel tetetnek intim piercinget a nők, továbbá a csiklón át, a beszámolók szerint utóbbi különleges izgalmakat adhat. Néhányan közvetlenül a hüvelykapuba kérik az intim piercinget: a hátsó bejárathoz, hogy ülés és járás közben se zavarja.
A férfiaknak létezik a gát-dísz, amely a herezacskó és a végbélnyílás közötti területet díszíti. Az ampallang a makkot szúrja át rúdként, a két végén golyók vannak. Az intim piercing a makk peremét is átdöfheti, karikával vagy rúddal. Ebből kifolyólag akárhányszor áthalad a fityma, szexuális inger éri a férfit. Sokan a herezacskót lyukasztják át intim piercinggel, amely lefelé húzza a herét, vagy magát a fitymát. A legelső fityma intim piercinggel teljesen összezárható a fityma.
Mindkét nem esetében népszerű a mellpiercing, azaz a mellbimbóba, illetve annak környezetébe (udvar) behelyezett piercing fajták. Behelyezhető karika, patkó, illetve egyenes és hajlított stekkerek többféle méretben és vastagságban. Léteznek más, díszesebb, nagyobb méretű mellékszer fajták is, ám ezek viselése nem ajánlatos a mindennapokban és rendkívül nagy odafigyelést igényelnek. Az üzletekben kapható titán ékszerrel a mell piercing szúrását követő gyógyulási idő jelentősen lerövidíthető.


Az intim piercing veszélyei

Ausztráliában betiltották a 18 év alattiaknak az intim piercing behelyezését, nem véletlenül. Használatuk sok egészségügyi kockázattal jár. Azok, akik intim piercinget viselnek, hajlamosabbak elkapni a hepatitisz B vagy C típusát, könnyebben felléphet náluk a toxikus sokk és vérmérgezés is. A felhelyezést követően előfordulhat súlyos fertőzés, akár orvosi beavatkozásra is szükség lehet. Többször erős vérzés lép fel, és történt már haláleset is intim piercing miatt. Mindent összevetve, már a látvány és az érzés is óriási élvezetet nyújthat azoknak, akik kedvelik az extrém dolgokat. Ha úgy döntesz, hogy intim piercinget helyeztetsz fel magadnak, mindenképpen körültekintően járj el a szalon kiválasztásától a piercing használatáig, hogy elkerüld a baleseteket, amelyek a heves együttlét alkalmával megtörténhetnek.