Így tesz tönkre az Instagram

Pszichológusok szerint a közösségi oldalak nem csak a mentális egészségedre lehetnek ártalmasak, a pénztárcádnak sem tesznek jót.

Így tesz tönkre az Instagram

Alig van olyan ember, aki ne használná a közösségi platformokat. Mostanában Te is rengeteg cikket olvashatsz az influenszerekről, és hogy milyen ártalmas, amit közvetítenek. Nagyon sok fiatal csak azért, hogy rájuk hasonlíthasson, feleslegesen költi el szinte az összes pénzét. Kedvenced új parfümöt használ? Neked is meg kell venned. Tudnod kell, az influenszereknek a termékek promotálása nem szórakozás, ez kő kemény munka. Nagyon sokat dolgoznak azon, hogy minél több követőjük legyen, és profikkal dolgoznak együtt, hogy jól felépítsék az oldalukat. Minél több a követő, annál több pénzt kapnak a bejegyzéseikért, melyekben egy-egy terméket reklámoznak. A hirdetés tényét már a jogszabályok miatt kötelesek megjeleníteni a posztjaiknál. Általánosságban elmondható, hogy nem használják a terméket, csak a reklám miatt mutatják be, mégis  sokan ennek ellenére azonnal megrendelik őket. Szakértők szerint ez a káros magatartás még jó ideig fogja meghatározni a Z és az Y generáció fogyasztási szokásait.

A pszichológusok felhívják a figyelmet, hogy mindez csak pillanatnyi öröm, amit a dopamin-túltengés okoz, ez azonban roppant gyorsan elillan, amikor a sokadik ilyen "muszájvásárlás" után eljutunk a pénzügyi katasztrófához.