Időskori szex

Nem csak a húszéveseké a világ.. De mi újság szex terén?

Időskori szex

Az idősödő emberekben is él az intimitás iránti vágy, és ez természetes. Az időskori szexualitás sokak számára tabunak számít. Pedig legyünk őszinték, nem csak egy fiatalnak, hanem egy éltesebb embernek is van igénye a simogatásra, a szeretetre, sőt még a szexre is. Az ember intimitásra való igényének nem kell megszűnnie a korral, maximum egyéb egészségügyi problémák miatt csökken, vagy szűnik meg az igény.

A középkorú és az idős emberek rendkívül különbözőek a szexualitásban, ugyanúgy, mint az élet bármely területén. Azok az emberek akik elégedettek az életükkel kivétel nélkül jónak tartják a párkapcsolatukat. Aki boldogtalan, annak az egész élet egy taposómalom. Azok, akik gyakrabban éltek nemi életet szorosabb lelki kapcsolatban állnak a párjukkal, mély érzéseket éltek át szeretkezés közben. A rendszeres nemi élet jótékony hatással van a rövidtávú memóriára.

Az egészséges szexuális életnek számos más egészségügyi előnye is van. Jobb lesz tőle a kedélyállapot, erősíti  a partnerek közötti kötődést , és  csökkenti a stresszt.. Azok a férfiak akik hetente legalább egyszer nemi életet élnek, erősebb az immunrendszerük, és ritkábban lesznek betegek. Emellett a férfiak esetében a prosztatarák kialakulásának esélye is csökkenhet. A mai felgyorsult világban az életkor egy szám.

Az ember alapvetően társas lény és sehol nincs megírva, hogy idős korára egy megkeseredett valakivé kell válni. Az idősödő ember is vágyik egy társra, csak ő már a szó legnemesebb értelmében. Természetesen él benne a szeretet, az intimitás és a szex utáni vágy. Ne feledjük, hogy még a lenyugvó nap sugara id egy kis melegséget. Örülnünk kell tudni, ha látunk egy idős párt, akik szemmel láthatólag harmóniában élnek.