Idegesítő Youtube reklámok?

Mostantól véget vethetünk neki!

Idegesítő Youtube reklámok?

Természetesen mindenki tudja, hogy a YouTube ingyenes használatának ára van, így nem elég a kezdő duplahirdetéseket elviselni, időnként még szponzorált tartalmak is zavarják a tartalmat.

 Egy böngészőbővítménynek köszönhetően legalább ezeket átugorhatjuk.A SponsorBlock for YouTube nevű kiegészítő ugyanis már Google Chrome-ra és Mozilla Firefoxra is elérhető. Egyetlen teendőnk van vele, méghozzá letölteni, illetve a böngészőhöz adni a bővítményt, a többi már indul is magától.

Amikor lejátszunk egy YouTube-videót, a bővítmény felismeri a szponzorált tartalmakat az idővonalon, és zöld színnel kiemeli ezeket. Alapértelmezés szerint 5 másodperces visszaszámlálás előzi meg a szponzorált tartalom átugrását. Azonban egy felugró ablakban kiválasztható az alapértelmezett művelet a szponzorált részekhez, így akár automatikusan is átugrattathatjuk ezeket.

Lehet, hogy több olyan videót is találunk majd, amelynél látszólag nem működik a bővítmény. Ennek az az oka, hogy az adatbázisát (azaz hogy hol vannak szponzorált tartalmak) a felhasználói visszajelzésekkel bővítik (a bővítmény nyílt forráskódú), így azért sok idő kell ahhoz, hogy akár sok százezer videónál működjön.

Tehát az egyes felhasználók maguk is küldhetnek jelzést, ha olyan szponzorált részt találnak, amelyet nem ismer fel a SponsorBlock.