Hordozható kijelzővel állt elő az Acer

Milyen tulajdonságokkal bír és mire tudjuk használni?

Hordozható kijelzővel állt elő az Acer

Az Acer kínálatában sok érdekes monitor van, és ez a mostani újdonság teljesen friss lehetőséget nyújthat sok felhasználó számára. A PM1 hordozható monitorral minden eddiginél egyszerűbben és aránylag olcsón megvalósítható például egy hordozható kétkijelzős felállás.

Az Acer friss sikervárományosa a PM161Q azonosítóval lett ellátva a PM1 szérián belül. És a maga nemében egy belépő kategóriás megoldásról beszélhetünk. Ezt a vállalat elsősorban munkára szánja, azoknak a számára, akik általában nem az irodában ülnek naphosszat, hanem sokat utaznak és eközben számítógépen, esetleg okostelefonon vagy táblagépen dolgoznak.

Ennek az eszköznek a tervezésekor nem a csúcsminőségű látványvilág elérése volt a cél, és ez érződik is a panel jellemzőin. Egy 15,6 hüvelykes képátlóval rendelkező megoldásról beszélhetünk, ami ugyan ISP technológiás, de csak 6 bites, szóval 262 ezer szín megjelenítésére képes. Az eszköz 1920 x 1080 képpontos natív felbontással rendelkezik.

 60 Hz-es képfrissítéssel tud üzemelni a PM1 hordozható monitor, 800:1-hez kontrasztaránnyal bír, és 15 milliszekundumos a GtG válaszideje. Bár a fényereje miatt szabad ég alatt aligha lehet majd kényelmesen használni, de azért kapott egy tükröződésmentes felületet, ami egy kicsit segíthet a helyzetén.

Az Acer eleve felkészült arra, hogy ezt a hordozható monitort lépten-nyomon igénybe vehetik majd az emberek, és ezért egy beépített támasztékkal látta el.

A hátlapból kihajtható megoldással pillanatok felállítható a kiegészítő kijelző, és ez valamennyi döntési lehetőségről is gondoskodik – 15 és 35 fok között lehet variálni.

Sajnos a burkolat műanyag ebben az esetben, és 2 centiméter vastag, ami elsőre talán nem hangzik soknak, de ma már annak számít, tekintve, hogy a noteszgépek is vékonyabbak tudnak ennél lenni. A tömege viszont nem éri el az egy kilogrammot, szóval ebből a szempontból rendben van az Acer PM1. A készülék teljesen fekete ruhát öltött magára, és jár hozzá egy tok is, amit a hordozásnál bátran lehet majd alkalmazni, hogy ne eshessen baja a terméknek út közben.