Honnan tudhatod, hogy túl régóta vagy szingli?

Vannak, akik önként választják a szingli életmódot és olyanok is, akik minden igyekezetük ellenére nem találják a számukra ideális partnert. Lehet, hogy épp olyan időszakodat éled, amikor szándékosan szeretnél egyedül lenni.

Honnan tudhatod, hogy túl régóta vagy szingli?

Tagadhatatlanul sok előnnyel jár a szingli életforma, de minél tovább élünk szingliként, annál valószínűbb, hogy egyre nehezebben alakítunk ki párkapcsolatot. Nemcsak emiatt lehet gond, ha túl sokáig vagyunk szinglik. Amikor már hónapok óta egyedül vagy, azon veheted észre magad, hogy születésnapodra az „Egyszemélyes receptek” sorozat egyik kötetét kapod ajándékba, vagy a kedvenc éttermedben a pincér már megszokásból egy fős asztalhoz kísér… Igen, ezek annak a jelei, hogy talán már túl rég óta vagy egyedülálló. Sorra veszünk néhány jelet, ha ezek alapján magadra ismersz, talán itt az ideje, hogy keress magadnak egy új elfoglaltságot vagy belevágj egy újabb párkapcsolatba.


1.    Ellustulsz
Szingliként azt gondolhatod, hogy nem kell rendszeresen mozognod, hiszen jelenleg nincs kit elvarázsolnod. Lehet, hogy munka után tévézel, esetleg órákig lógsz a laptopodon vagy a telefonodon. Péntek esténként pedig ahelyett, hogy a nyakadba vennéd a várost a barátaiddal, jobb esetben megnézel egy filmet, bebújsz a pizsamádba és korán lefekszel. Ne hagyd el magad szingliként sem! Sportolj rendszeresen, járj el szórakozni és érezd jól magad! Sosem tudhatod, hol futsz bele valakibe, akire érdemes figyelmet szánnod.


2.    Lesz egy macskád
Minden este az üres lakás vár. Egy idő után úgy döntesz, hogy magadhoz veszel egy macskát vagy egy kiskutyát, hogy amikor hazaérsz, ne legyél egyedül. Úgy gondolhatod, hogy egy kis háziállat a ragaszkodásával mindig mosolyt csalt majd az arcodra és sosem fog bírálni téged. Ez így is van, azonban ne elégedj meg egy kis házikedvenc szeretetével.  Bármennyire jól érzed magad cicasimogatás vagy kutyasétáltatás közben, ne felejtsd, hogy egy háziállat sem pótolhatja azokat az éréseket és élményeket, amelyeket egy ideális párkapcsolat adhat meg neked.


3.    Rosszul étkezel
Szingliként egy idő után megunhatod, ha mindig csak egy személyre kell főznöd. Vagy napokig ugyanazt az ételt eszed, vagy az étel egy részét dobhatod ki a kukába, mert nem bírod megenni egyedül. Egy idő után a gyorséttermekben kötsz ki és tele lesz a mélyhűtőd mirelit ételekkel. Ha rendszeresen gyorséttermekbe jársz, komolyan oda kell figyelned a testsúlyodra. A mirelit ételek is teljesen érthetőek, hiszen azokat a legegyszerűbb elkészíteni. Azonban tartsd szem előtt, hogy ha rendszeresen mirelit pizzát eszel, meglehetősen táplálékszegény étkezésed lesz és gyorsan felkúszhatnak rád azok a fránya felesleges kilók


4.    Csökken az önbizalmad
Ha már régóta nincs párkapcsolatod, előfordulhat, hogy elkezded azt gondolni, hogy benned van a hiba, hogy még mindig szingli vagy. Gondolhatod azt, hogy nem vagy elég vonzó, nem érdekelsz senkit, nincs elég pénzed, nem elég jó a munkád és úgyse kellesz senkinek. Hidd el, hogy ez nem így van és mindenki megtalálja a párját, ha alkalmat ad rá. Mit gondolsz, mégis hogyan találjanak a másik nem tagjai vonzónak, ha alkalmat sem adsz rá, hogy megismerjenek téged?

5.    Vissza akarod kapni az exedet

Ha sokáig egyedül vagy, elkövetheted azt a hibát, hogy sírsz az exed után. Eszedbe juthatnak a boldog pillanataitok és elkezdhetsz azon morfondírozni, hogyan kaphatnád őt vissza. Ne felejtsd azonban, hogy okkal nem vagytok már együtt és hidd el, ez így van jól. Ha igazán szerettétek volna egymást, még mindig együtt lennétek, hiszen mindketten igyekeztetek volna megjavítani a kapcsolatotokat. Egy kapcsolathoz mindig két ember kell, tehát ha nem működött, hagyd a feledés homályába vészni. Ismerkedj új helyeken új emberekkel, járj el olyan társaságba, ahol új barátokat ismerhetsz meg és akár a szerelem is rád találhat. Kipróbálhatod az online társkeresést is.