Honnan tudhatjuk, hogy manipulál a párunk?

A rózsaszín köd elszállta után feltűnnek addig ismeretlen dolgok, ilyen a manipuláció is. Te felismered a jeleit?

Honnan tudhatjuk, hogy manipulál a párunk?

A szerelem a világ egyik legcsodálatosabb érzése, hiszen ilyenkor az ember minimum a föld felett három méterrel jár, és megállás nélkül lebeg a boldogságban. A problémák általában akkor szoktak kezdődni, amikor ez a rózsaszín ködnek csúfolt maszlag elkezd eloszlani közülünk. Ilyenkor meglátjuk a másik azon hibáit is, melyeket eddig tökéletesnek gondoltunk. Az egyik ilyen rossz tulajdonság, melyre általában utólag jövünk rá, amikor a párunk manipulálni akar bennünket. Ennek elég sok intő jele van, most összeszedtük a leggyakoribbakat!

1. Gyakran jöhet a manipuláló fél apróbb bókokkal, melyet csípős megjegyzésekkel párosít, így inkább hatnak negatívumként. Ezekben a megnyilvánulásokban szoktak bűntudatot kelteni a másikban. Legtöbbször ilyenkor arról van szó, hogy valamiről le kellett mondania a mi javunkra, pedig alapjában véve neki is pozitív az esemény, de mindezt úgy adja elő, hogy még mi érezzük rosszul magunkat miatta.

2. A másik jellegzetessége ennek a típusnak a szarkasztikus humorérzék. Ilyenkor a saját partnerét negatív, kritikus viccekkel árasztja el, melynek természetesen ő a csattanója, arról nem is beszélve, hogy ezt legtöbbször nem csak négyszemközt teszi, hanem társaságban. Ez persze rögtön lenyomja a másik hangulatát, arról nem is beszélve, hogy negatívan hat a másik önbizalmára és az önértékelésére.

3. Ha valamit hibázik a manipulatív fél, akkor igyekszik azt a másikra fogni. Olyan rejtetten és finoman adagolja be a "szerelmének" a saját érveit, hogy az egészséges gondolkodású fél fogja magát rosszul érezni miatta, ugyanis meggyőzi arról, hogy ő a hibás. Képes elhitetni az emberrel, hogy valójában ő akarta így, ő nem tehet semmiről. Mindezt úgy, hogy az alapötlet tőle származik, de így a saját lelke nyugodt marad.

Ha valaki ezeket észleli, csak egy dolgot tudunk tanácsolni: minél hamarabb futás!