Honnan tudhatjuk, hogy erős a kötelék?

Vajon mennyire erős a kapcsolat két ember között? Melyek azok a jelek, amik erre utalnak?

Honnan tudhatjuk, hogy erős a kötelék?

A szerelemben nem csak a testiségnek és a vonzalomnak kell meglennie, szükség van a mély érzelmi kapcsolatra is. Vannak tipikusan olyan jelek, melyek arra engednek következtetni, hogy hosszú, boldog párkapcsolatban lesz részünk. 

Az egyik ilyen legjellemzőbb, amikor fontosabbak a másik igényei és szükségletei, mint a sajátunk. Ha valódi érdeklődést mutatunk a másik felé, és tényleg érdekelnek a gondolatai, akkor jó úton haladunk. Két ember ha igazán szereti egymást, akkor segíti a másikat céljai elérésében, és képes előtérbe helyezni a saját igényei elé, valamint kompromisszot köt, ha szükség van rá.

Ha ezen az úton járunk, akkor egy idő után azt fogjuk észrevenni, hogy természetesnek fog tűnni az őszinteség és a nyitottság. Ez tulajdonképpen nem más, minthogy elmerünk mondani olyan dolgokat is, melyeket másoknak nem. Nem félünk megosztani a félelmeinket, sérelmeinket, vagy éppen az aktuálisan felmerülő problémáinkat. Bátran merünk kommunikálni, és ezzel együtt a kapcsolatunk egyik fő alkotóeleme lesz az őszinteség.

Az ilyen kapcsolatokban jellemző a kölcsönös tisztelet. Ilyenkor még a vitatkozások során is tisztelettel és észérvekkel próbálják kölcsönösen megoldani a problémát, nem pedig hangosan, kiabálva. Ha mégis kicsúsznak kéretlen szavak a szájukon, akkor pedig képesek őszintén bocsánatot kérni. Legfőbb tulajdonság, ami ilyenkor felszabadul: a türelem. 

Ha már hosszú évek óta együtt él két ember, egy idő után megszűnnek az udvarlási szokások, és csak a megszokás marad. A színtiszta szerelmen alapuló együttélésben nem maradoznak el az apró figyelmességek, ajándékok. Arról nem is beszélve, hogy meg kell maradjon az intimitás, az összebújás, és a meghitt beszélgetések sora.