Hogyan vezessük fel a kényes témát a párunknak?

Íme pár tipp, hogy hogyan beszélgessetek a szexről!

Hogyan vezessük fel a kényes témát a párunknak?

Amikor szerelembe esünk, minden olyan természetesnek és egyszerűnek tűnik – eszünkbe sem jut, hogy eljutunk majd odáig, amikor a szexuális életünkről kell beszélnünk a partnerünkkel. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami gond van vele, sokkal inkább azt, hogy ha felmerül bármi, amit meg kéne beszélni, képesek vagytok nyíltan kommunikálni róla, ez pedig a jó párkapcsolat alapja. Ha azonban úgy érzed, hogy nem tudsz hogyan nekikezdeni, fogadd meg az alábbi alapszabályokat!

Ne legyen meglepetés a beszélgetés!

Fontos,hogy ne az ágyban aktus előtt vagy után ess neki a témának, és lehetőleg ne is a legváratlanabb helyzetben! Fel kel készíteni a másikat, hogy erről szeretnél vele beszélni, különben könnyen lehet, hogy zavarba jön, és csődbe fullad a kommunikáció.

Arra is figyeljünk oda, hogy ne tűnjön úgy, mintha valami eget rengető problémáról akarnánk beszélni, tehát ne használjuk a rettegett "beszélnünk kell" kifejezést. Onnan közelítsd meg, hogy van egy-két dolog, amiről a témában beszélni szeretnél vele, és üljetek le egy kicsit, ha van rá mindkettőtöknek ideje. Laza, mégis komoly – így fogod tudni megfelelően felépíteni a hangulatot.

Egyszerre csak egy témát érints

Ne tűnjön úgy a párodnak, hogy a szexuális életetek minden részével problémád van – inkább válassz ki egy témát, ami különösen zavar, vagy amin lenne mit javítani, esetleg csak változtatnál valamin, és arra koncentrálj, a többit pedig rakd el későbbre! Az első ilyen beszélgetés után úgyis sokkal szívesebben ül majd le veled a párod is, és neked sem lesz annyira idegen a helyzet, hiszen egy hasonlón már túl lesztek. 

Ne kritizálj, inkább lehetőségeket vázolj fel!

A szex mindenképpen kényes téma, főleg akkor, ha valamilyen problémát akarsz megbeszélni. Éppen ezért figyelj arra külön, hogy mindig egyértelmű legyen: nem kritizálni akarsz, hanem segíteni, együtt megoldani a helyzetet, bármi legyen is az.
Mindegy, hogy egy komolyabb problémát jelentő erekciós diszfunkcióról, vagy egy olyan apróságról van szó, hogy több pozíciót is kipróbálnál az ágyban, a lényeg az, hogy a másik ne érezze azt, hogy valami baj van a jelenlegi teljesítményével. Koncentrálj arra, hogy együtt oldjátok meg, bármi is a gond, és így a másik is máshogy fog hozzáállni a témához.Próbáld megérteni!

Ne csak azzal hozakodj elő, hogy neked milyen problémáid és vágyaid vannak, beszéld meg vele, hogy ő hogyan látja a helyzetet! Kérdezd meg, mit gondol az egész témáról, ő is úgy látja-e, ahogy te, és hogy mit tudnátok ketten közösen tenni az ügy érdekében. Hagyd, hogy ő is kifejtse a véleményét az egészről, és elmondhassa, ha esetleg valamiben ő nem elégedett. Ha már egyszer elkezdtétek ezt a beszélgetést, vigyétek is végig, és igyekezz te is, hogy ne vedd magadra azokat, amiket felőle hallasz!