Hogyan védd meg magad? Önvédelmi technikák szingliknek (is)

Szingli vagy és gyakran jársz haza sötétben egyedül? Manapság sajnos rengeteget hallunk különböző erőszakos bűncselekményekről, amit nem feltétlenül sötétben követnek el.

Hogyan védd meg magad? Önvédelmi technikák szingliknek (is)

Egy egyedülálló ember, főleg egy nő még kiszolgáltatottabb helyzetben van. Önvédelmi fegyvert is vásárolhatunk, de ha ezeknek a megfelelő használatát nem sajátítjuk el, akkor könnyen ellenünk fordíthatják. Ajánlott inkább egy olyan önvédelmi rendszert elsajátítani, amely megtanít arra, hogyan védd meg magad mind pusztakézzel, mind különböző eszközökkel. Az órák pedig kihagyhatatlan alkalmat nyújtanak az ismerkedésre is. Az egyik leghatékonyabb önvédelmi képzést a Magyarországi Doce Pares Eskrima Szervezet biztosítja. Az Eskrima (másnéven: Kali, Arnis) egy Fülöp-szigetekről származó harcművészet. Amellett, hogy a Dél-kelet Ázsiai kommandósok kiképzési anyagában szerepel, testi képességektől függetlenül felkészíthet bárkit arra, hogy veszélyhelyzetben megvédhesse magát és szeretteit. Három fő részből áll: botharc, késharc és pusztakezes önvédelem. Az Eskrima rendszere úgy van felépítve, hogy gyorsan, pontosan és magabiztosan lehessen elsajátítani mind a fegyveres, mind a pusztakezes önvédelmet. Az Eskrima mára már hatékonysága és egyedi gondolkozásmódja miatt nemzetközi szinten nagyra becsült versenysporttá és harcművészetté vált.
Az edzések során hatékony önvédelmi ismereteket szerzünk és emellett az Eskrima gyakorlásának egyéb pozitív hatásai is vannak:
•    Kiváló egészségmegőrző szerepe van.
•    Remekül oldja a hétköznapok során felgyülemlett stresszt.
•    Fejleszti a mozgáskoordinációt, az ügyességet és az idegrendszert.
•    Gyakorlatai összehangolják a jobb és a bal agyfélteke működését, ezáltal nő a kreativitásunk és javulnak a tanulási képességeink.
•    Javítja a helyzetfelismerő, koncentrációs és kombinációs képességeinket.
•    Gyerekeknél hozzájárul a gerinc, a csontozat és az izomzat helyes fejlődéséhez.
•    Segít a testsúly kontrollálásában.
•    Mivel az Eskrima edzésekre pozitív beállítottságú, intelligens emberek járnak, ezért remek alkalom új, minőségi ismeretségek kialakítására is.
A módszerről az alábbi linken ismerkedhetsz meg bővebben:
http://eskrimahungary.hu/