Hogyan választanak a homoszexuálisok párt maguknak?

Vajon tényleg más értékrendet tartanak fontosnak a melegek, mint a heteroszexuálisok?

Hogyan választanak a homoszexuálisok párt maguknak?

Mint mindannyian tudjuk, más szempontokat vesznek figyelembe a férfiak és a nők párválasztáskor. Ezeket a két nem eltérő biológiai adottságai is befolyásolják. A nők és a férfiak egészen más külső és belső adottságok alapján keresik partnerüket. De vajon hogy működik ez a homoszexuálisok esetében? Most nézzük meg, hogy a meleg férfiak és leszbikus nők milyen kritériumok alapján választanak maguknak partnert.

A homoszexuális férfiak társkeresésénél nagyobb szerepet kapnak a külső tulajdonságok, mint a heteroszexuális férfiaknál, viszont a belső tulajdonságok amiket keresnek, megegyeznek a heteroszexuális nőkével. És még a nőknél is jobban vágynak egy igazi bensőséges kapcsolatra. Az azonos neműek párkapcsolatában felerősödnek a kapcsolattal szembeni elvárások, a nőknél a gyengédség és a megértés, míg a férfiaknál a szex iránti vágy. A fizikai vonzerő mint igény annyira fontos a meleg férfiaknak, mint a heteroszexuális nőknek.

A homoszexuális férfiak párválasztásánál olyan nagy szerepet kapnak a belső tulajdonságok, mint a heteroszexuális nőknél. A homoszexuális nőknek a belső tulajdonságok a heteroszexuális nőknél is fontosabbak, vagyis a homoszexuális nők sokkal bensőséges kapcsolatra vágynak. Viszont nincs különbség a homoszexuális nők és férfiak között ebben a tekintetben.

A fizikai vonzerő és a belső tulajdonságok iránti igény összehasonlításával igazolódni látszik, hogy azonos neműek párkapcsolatában felerősödnek a kapcsolattal szembeni elvárások: vagyis a nőknél a gyengédség-megértés iránti vágy, míg a férfiaknál a szex iránti vágy. De érdekes módon nem szerepel az igényeik között a gazdasági megfontolás, és a társadalmi pozíció sem. Ők tényleg a boldogságukat keresik egy nekik megfelelő társ oldalán. Természetesen még ezeket a dolgokat ismerve sem szabad véglegesen meghatározni, hogy mi mozgatja őket akkor amikor párt keresnek. Azt itt is tudni kell, hogy ahány ember, annyiféle érzelem, legalább annyi elvárás létezik, hiba lenne ezek alapján beskatulyázni őket.