Hogyan turbózzuk fel a kifogyott samponos flakonokat?

Vajon mire tudjuk még ezeket a műanyag dobozokat hasznosítani?

Hogyan turbózzuk fel a kifogyott samponos flakonokat?

Fogalmunk sincs már arról, hogy mit kezdjünk az üres tusfürdős és samponos flakonokkal, pedig viszonylag kreatív személyiségek vagyunk? Ha az időnket és a fantáziánkat felhasználjuk, akkor igen mutatós darabokat tudunk belőlük készíteni!

Kezdjük rögtön a vázákkal! Mesés kaspókat készíthetünk a régi flakonokból, amelyek akár még szebbek is lehetnek az egyszerű, boltban kapható daraboknál. Ehhez pedig festéken kívül nem is lesz szükségünk másra Ez tökéletes dekorációs elem is lehet a tavasz közeledtével, amikor egyébként is szívesen behozzuk az évszak vidám árnyalatait a lakásba!

Ha vannak gyerekeink, akkor valószínűleg rengeteg színes ceruzátok, tollatok és egyéb írószeretek van otthon. Hogy ezek ne csak a fiókba beszórva heverjenek vagy egy semleges tolltartóba, inkább vegyük elő a kiürült flakonokat, és készítsetek belőle együtt saját tartót! Ez tökéletes elfoglaltság lehet kisebbeknek és nagyobbaknak is, hiszen szabadjára engedhetik a fantáziájukat.

A legmókásabb összhatásért szerezzünk be egy zacskóval a mozgó szemekből és egyéb apróbb díszítőelemből- ezt kreatív hobbiboltokban biztosan megtaláljuk. Akár a telefonunknak is készíthetünk egy tartót, amibe beletehetjük a készüléket, amikor épp töltésre van szüksége. így biztosan nem kell attól tartanunk, hogy a padlón heverő mobilra valaki egy óvatlan pillanatban rálép, növeli a rendérzetet a szobában, és még csak elkészíteni sem nehéz!

Mindössze a méreteket kell levennünk, hogy biztosra vegyük, a telefonunk bele fog férni a flakonba, majd egy lyukat kell vágni a tetejére, amin keresztül rá tudjuk akasztani magára a töltőre. Ragasztásra nincs is szükség!

Nem utolsósorban azok a bizonyos hajók! Ez az ötlet szintén a gyerekeknek kedvez! Ha már megunták a kacsát és a sellőket a fürdőkádban, elérkezett a saját készítésű hajók ideje! Akár közösen is elkészíthetjük ezeket a flakonos hajókat: nem kell hozzá más, csak egy félbevágott dugó, néhány hurkapálca, és egy színes ruhaanyag, amiből megcsinálhatjuk a vitorlát. Már önmagában az elkészítése is jó program, de mire végzünk vele, biztosan izgatottan várják majd, hogy kipróbálhassák a gyakorlatban is a hajókat.