Hogyan tisztázzuk le az anyagi dolgokat?

A kapcsolatokban előbb vagy utóbb felmerül a kérdés, hogy ki és mit álljon, vagy esetleg legyen közös kassza.. Ti mit gondoltok erről?

Hogyan tisztázzuk le az anyagi dolgokat?

Egy párkapcsolatban már a kezdetek kezdetén érdemes mindent alaposan megbeszélni, letisztázni, hogy mi a véleményünk a dolgokról, tervekről. Persze természetes, hogy lesznek véleménykülönbségek közöttünk, de ha ezt elmulasztjuk, az hatalmas éket üt a kapcsolatunkba, ami a szétválásig fajulhat. Ez alól természetesen a pénzügyek, az anyagiak sem mentesek. Hiszen más közegből érkeztünk, mindenki másfajta pénzügyi nevelést, tapasztalatot hozott magával.

Nem arról van szó, hogy közös számlátok legyen, hagyjuk meg mindenkinek az anyagi függetlenségét, de a pénzügyi információkat nem árt megosztani társunkkal. Ugyanis enélkül igen nehezen tud működni egy kapcsolat. A legtöbb titkolózás azért van, mert nehéz közös nevezőre jutni a másikkal. Csak arra kell gondolni, hogy az egyik szeret költekezni, a másik pedig a fogához veri a garast. Mást gondolnak a jövőre való spóroláson, azon hogy mit engedhetnek meg maguknak, vagy mit nem.

Amikor pénzügyi dolgokról beszélünk érdemes tisztázni, hogy ki mit is ért egy-egy kifejezés alatt. Ki mikor akar akár nyugdíjba menni, pontosan mikor és milyen életszínvonal mellett tervezi. Azt is jó tisztázni, hogy mi számít pazarlásnak. Sajnos az a gyakori, hogy nem kommunikálunk egymással főleg az anyagi dolgokról. Nem vagyunk tisztában a másik hozzáállásával az anyagi dolgokhoz, se a neveltetésével.

Ezek után egyáltalán nem csoda, ha állandó feszültség van az anyagiak miatt. Igaz könnyebb eltitkolni a dolgokat, mint megbeszélni a társaddal, de ez utóbbi sokkal kifizetődőbb. A felmerülő problémákat a gyökerénél kell kezeli, és ez nem megy gyorsan, időre kell hozzá .

Beszéljétek meg, hogy mit fogtok eztán másként csinálni. Legyen mindenki elszámoltatható a pénzügyekkel kapcsolatban. A pénzügyi hűtlenség szinte mindig jelzi, hogy valami más probléma is létezik a kapcsolatban. Legyünk őszinték egymáshoz a pénzügyekben is. Hiszen elhihetitek, változtatnunk lehet és érdemes.