Hogyan tartsátok meg biztonságosan az esküvőtöket?

Június 15-től végre Budapesten is megtarthatjátok esküvőtöket, ha a 200 főt nem haladja meg a vendégeitek száma. Vidéken már június 1. óta lehet 200 fős esküvőt tartani.

Hogyan tartsátok meg biztonságosan az esküvőtöket?

Összegyűjtöttünk néhány tippet az esküvő biztonságos megtartásához.

1. Ha a tervezett dátum idején tartjátok meg az esküvőt, értesítsétek az összes vendéget telefonon. Ha valamelyik vendég lemondja az esküvőt, ne sértődjetek meg, kezeljétek rugalmasan a helyzetet. A helyszínnek mielőbb jelezzétek a vendégek végleges számát. Ne feledjétek, hogy a boldogságotok mellett fő a biztonság!
2. Az asztalokat helyezzétek messzebb egymástól, és a terítékek között is legyen meg a legalább másfél méteres távolság! Bízunk benne, hogy ez minden helyszín számára evidens és mindenhol alkalmazkodnak ehhez a helyzethez.
3. Helyezzetek ki maszkokat és gumikesztyűt, amiből mindenki kedvére vehet a helyszínen!
4. A gratuláció kihagyhatatlan az esküvőn, de ha tehetitek, a fizikai érintkezést minimalizáljátok. Természetes, hogy mindenki szeretne nektek gratulálni, de ne kockáztassátok a vendégek és a saját biztonságotokat se!  
5. Az előírásokat az esküvőn is tartanotok kell, ezért a menyasszonytáncot mellőzzétek. Praktikus, ha inkább csak egy kis stílusos dobozt helyeztek ki, így a vendégeknek lehetőséget adtok arra, hogy tartsák a hagyományt és ti is számíthattok erre az összegre..
6. Az előírt távolságtartás továbbra is kötelező, ezért a helyszínnel egyeztetve törekedjetek arra, hogy nagyobb táncteret biztosítsatok a vendégek számára. A lakodalom szinte elképzelhetetlen tánc nélkül, így nem kell lemondanotok a zenés mulatozásról, de a biztonságról sem.
7. A svédasztal és a finger food az utóbbi időszakban rendkívül népszerű, ugyanakkor a hagyományos ültetéses vacsorával minimalizálhatjátok a fizikai érintkezést. Az italokat a pincérek töltsék a poharakba, és szolgálják fel a vendégeknek!
8. Hagyományosan a megmaradt tortákból és süteményekből az ifjú pár csomagol útravalót a vendégeknek, ám ehhez a szokáshoz ezúttal ne ragaszkodjatok.
9. Stílusos köszönőajándék lehet a vendégek számára egy kézfertőtlenítő gél vagy arcmaszk, ami az asztaluknál várja őket.
10. Emailben értesíthetitek előre a vendégeket az előírásokról, amiket be kell majd tartaniuk az esküvőtökön, így könnyebben felkészülhetnek.  
Ha betartjátok ezeket az előírásokat, biztosak lehettek benne, hogy esküvőtök felhőtlen, emlékezetes és biztonságos lesz.