Hogyan NE veszekedj egy kapcsolatban?

Egyik kapcsolat sem hibátlan, de ne így kezeljük a konfliktusokat!

Hogyan NE veszekedj egy kapcsolatban?

Egyik kapcsolat sem tökéletes, így mindenhol előfordulnak kisebb-nagyobb viták, csak éppen az a nem mindegy, hogy hogyan kezeljük ezeket a konfliktusokat. Cikkünkben összefoglalunk pár tipikus hibát, ami vita közben előjöhet. 

Elsökörben a leggyakoribb, ha övön aluli ütést mérünk a párunkra. Ez többnyire azoknál fordul elő, akik már régóta együtt vannak és ismerik a másik gyengeségeit. Ezekkel visszaélni egyrészt eléggé gonosz húzás, másrészt elszakíthatja a bizalmi fonalat.

A másik véglet, amikor a veszekedés kellős közepén elhagyjuk a tett helyszínét és megpróbálunk tudomást sem venni az egészről. Ez a másik félnek úgy fog lejönni, hogy téged abszolút nem érdekel az ő érzése és problémája. Maga a konfliktus akkor is meg fog maradni, ha nem beszélitek meg, mástnem egy későbbi vita során, hiszen az alaptüske megmarad.

Régebbi vitákat vagy negatív megjegyzéseket felesleges felhúzni az éppen adott problémára, hiszen jóeséllyel anno azt már tisztáztátok és új lappal indítottatok. Abszolút nem fair azokat a hibákat előhozni, hiszen többnyire semmi köze ahhoz, ami éppen most van. Tudni kell megbocsájtani, hiszen csak így juttok előre.