Hogyan működtessünk egy kreatív blogot?

Pár tipp a sikeres blogoláshoz!

Hogyan működtessünk egy kreatív blogot?

Egy kézműves blogot úgy gondolnánk, hogy mindenki szívesen olvas és nézeget, viszont egy idő után elveszítik az oldalt és nem követik. Tulajdonképpen mi is lehet ennek az oka?

Az első és legfontosabb, hogy minél több helyen elérhetőek legyünk: akár facebookon, akár twitteren is.

A facebookot nem hagyhatjuk ki a sorból, hiszen minden kézműves használja, aki online bevételekre vágyik. Az FB posztjaid nem jelennek meg mindenkinek, de ez nem azt jelenti, hogy 15-25 %-os elérésekkel elégedett lehetsz. Pl. egy 500 fős oldalnak igenis lehetnek olyan bejegyzései, melyek sokszor nem csak 500, hanem akár 1000 embert is elérnek. Legalábbis kezdj el ezen gondolkodni, hogy lehet ezt megcsinálni a te esetedben, és ne fogadd el, hogy csak 50 emberhez jutsz el.

Az a néhány lájk a legtöbb kézműves FB posztjain kb. annyi életjel, mint amikor fekszik valaki az intenzíven, és időnként hallani a gépek pittyegését. Amíg mindenki a lájkokra hajt, te kezdj el azon gondolkozni, hogyan lehetne szóra bírni a közönségedet, és ne foglalkozz a lájkokkal. Annak tudsz majd eladni, akivel oda-vissza kommunikáció van.

Ha nincs, akkor kezdd el gyűjteni. Hogy fogod különben lecsökkenteni a marketing kiadásaidat? Ha folyton újakat kell elérned, és a régieket nincs lehetőséged újra felkeresni, akkor a gatyád is rá fog menni hirdetésekre. Törekedj rá, hogy legyen elérhetőséged a legbelsőbb, gyűjtői körödhöz, akik bármit is csinálsz, imádják. És persze arra is törekedj, hogy minél többen legyenek.