Hogyan magyarázzuk el a gyerekeknek az azonos neműek kapcsolatát?

Vajpn tényleg lekisérültek lesznek azok a gyermekek, akik ilyen családban nőnek fel? Hogyan magyarázzuk ezt el még kisebb korban?

Hogyan magyarázzuk el a gyerekeknek az azonos neműek kapcsolatát?

Ez egy eléggé kényes kérdés, pedig valójában egy egyszerű dologról van szó. A mai, magukat felvilágosultnak valló emberek még mindig felszisszennek, ha a meleg párok szóba kerülnek. Állítólagosan elfogadják a másságot, de többségében csak inkább elnéznek felettük. Az az igazság, hogy szinte senki nem úgy születik, hogy én meleg leszek. Az ember alapvetően társaslény, hiszen senki nem szeret egyedül lenni.

Történhet valakivel éppen olyan dolog, hogy csak a saját neme mellett találja meg a boldogságot. Olyan is van, aki a család nyomására megpróbálja elnyomni az érzéseit, de ez csak ideig-óráig jelent megoldást, pedig nem lenne másra szükség, mint elfogadásra. Van egy egyszerű alapelv, az élni és élni hagyni. Ha ezt sokan betartanánk, rögtön szebb hely lenne a világ. 

Ha valaki megtalálja a lelkitársát, akkor hamarosan eljön az az idő, hogy gyermeket szeretnének vállalni. Sajnos az azonos nemű párok ezen a téren is harcolnak a hátrányos megkülönböztetések ellen. Sokakban felmerül a kérdés, hogy ha az azonos neműek gyermeket vállalnának, és az ő gyermekük találkozna egy ilyen helyzettel, akkor mit mondjanak nekik. Itt felhívnám a kedves szülők figyelmét arra, hogy a gyermekek nagyon okosak, és ők még fenntartás nélkül el tudnak fogadni dolgokat. Egy családhoz nem egy apuka és egy anyuka kell, hanem két egymást szerető boldog ember. És ha ez teljesül, akkor az ő csemetéjüknek sokkal nagyobb százalékban van esélyük a boldog életre, mint az úgynevezett normális családokban, ahol hiányzik esetleg a szeretet és a megértés. 

A gyerekek nagyon sok mindent megbeszélnek egymással, sok dologgal kapcsolatban ezerszer nyitottabban reagálnak. mint a felnőttek, ezért ha egy ilyen kapcsolatban élünk, ne féljünk eléjük állni, és elmondani az igazat teljes valójában.