Hogyan lépjünk le egy rossz randiról?

Biztosan sokan átestetek már egy "legyen már végre vége" randin, de hogyan lépjünk le, még mielőtt halálra unjuk magunkat?

Hogyan lépjünk le egy rossz randiról?

Biztosan jártunk már úgy, hogy ott ültünk egy randin, és fogalmunk sem volt, hogy mit keresünk ott. Azért, mert nem találtad meg életed párját, még maradhatsz udvarias, és elfogyaszthatsz egy italt vele kedvesen csevegve, persze csak ha nem annyira gáz a srác, hogy a hideg ráz tőle. Nem kell azonban órákat töltened valakivel, akivel rosszul érzed magad. Egyszerűen csak kisétálni valljuk be elég durva lenne, és neked sem esne jól, viszont egy-két ital után jelezni, hogy menned kell, már teljesen elfogadható. Hidd el, ha a partnered nem egy bunkó, aki illetlenül és kellemetlenül viselkedik veled, belefér. 

Persze nehéz eltalálni, hogy az illető ne értse félre, hiszen sokszor egészen keskeny a határ a kettő között, de próbálj úgy viselkedni, hogy a legkevésbé se érthesse félre a jeleket. A legjobb, ha olyan egyszerű és kicsit unalmas kérdéseket teszel fel a beszélgetés során, mint például van-e testvére, vagy milyen középiskolába járt? Mindenképp kerüld a testi kontaktust, az intim témákat, és maradj az udvarias csevejnél, majd egy óra múlva nyugodtan jelezd, hogy indulnod kell.

Rendeltetek egy italt, elkezdődött a beszélgetés, de te már tudod, hogy nem szeretnél egy újabb fordulót. Figyelj arra, hogy nagyjából egyforma tempóban igyatok, így nem lesz alkalma feltenni azt a kérdést, hogy kérsz-e még egyet. Mikor elfogyott az ital, már egyáltalán nem lesz udvariatlanság jelezni, hogy köszönöd a beszélgetést és indulnál. Persze léteznek nagyon átlátszó mondatok, de azért kitalálhatsz olyat is, ami akár igaz is lehet, így partnered nem bántódik meg, amiért egy üres kifogással rázod le. 

Ha nem magadról, hanem sokkal inkább a számodra fontos emberekről beszélsz, akkor ügyesen megtarthatod a kellő távolságot. Eltelik egy óra a randiból anélkül, hogy közelebb került volna hozzád és ezek után talán ő is inkább hazafelé venné az irányt. Ne titokzatosnak tűnj, inkább egyszerűen csak éreztesd, hogy nem akarsz többet megmutatni magadból. 

Ha megittad az italodat, szaladj ki a mosdóba és mikor visszaértél egyszerűen már ne is ülj le, ne add meg az esélyt arra, hogy újabb itallal kínáljon. Köszönd meg a találkozást, majd vedd a kabátodat és sétálj ki. 

Ha úgy érzed, hogy nem vette a jeleket, akkor egyszerűen csak kérdezd meg, hogy ő merre indul, te pedig rögtön vágd rá, hogy neked a másik irányba kell menned. Lehet, hogy füllentened kell, de legalább lesz időd egy rövid sétával kiszellőztetni a fejedből a kellemetlen randi emlékét, és nem kell félned attól, hogy vissza kell utasítanod egy esetleges csókot. Mert néha egyszerűen az is megesik, hogy bármennyire igyekszel jó képet vágni hozzá, nem megy, és nem tudod magad megjátszani néhány órán keresztül sem. Akkor egyszerűen mondd ki, persze kedvesen és finoman, hogy te máris úgyis látod, ti nem egymást keresitek, így elnézést kérsz, de nem rabolnád tovább az idejét.  Egészen biztos lehetsz benne, hogy már vele is történt hasonló és meg fogja érteni.