Hogyan közlekedjetek az esküvő napján?

Nem árt néhány praktikus tanácsot megfogadni a közlekedést illetően. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat, amelyeket ha betartotok, kellemes lesz az utazásotok és biztonságos a megérkezésetek a nagy napon.

Hogyan közlekedjetek az esküvő napján?

1. A vőlegény nyitja ki a kocsi ajtaját a menyasszonynak, beszállás után eligazítja a ruháját, amire bő szoknya és uszály esetében különösen figyelni kell. Megérkezéskor a vőlegény kiszáll az autóból, majd hátulról megkerülve azt kisegíti a menyasszonyt. Ha sofőr vezeti az autót, ő nyitja az ajtót, majd kiszáll a vőlegény, aki ezután kisegíti a menyasszonyt.
2. A gyönyörű ruhában tündöklő menyasszonyra szegeződik minden szempár és fényképezőgép az esküvői autó megérkezésekor, tehát feltétlenül elegánsan kell kiszállnia az autóból. Ruhánkat, frizuránkat és szükség esetén sminkünket még kiszállás előtt igazítsuk meg, azután pedig várjuk meg, amíg kinyitják nekünk az ajtót. A legelegánsabban úgy szállhatsz ki az autóból, ha mindkét lábadat bokánál szépen összezárva, egyszerre emeled ki az ajtón, majd amikor a talpad földet ért, vőlegényed segítő karját igénybe véve, fejedet kicsit lehajtva, hogy a kontyba tűzött frizura vagy a fátyol se akadjon bele az autóba, kibújsz a kocsiból és könnyedén, mosolyogva felegyenesedsz.
3. Ha kabrióval utaztok, mindenképpen olyan legyen a frizurád, amit nem tesz tönkre a menetszél. Készüljetek minden eshetőségre, ezért legyen felhajtható teteje az autónak arra az esetre, ha elkezdene ömleni az eső. Mindenképpen el kell kerülni azt a kínos szituációt, hogy csuromvizes menyasszonyi ruhában érkezel meg a ceremóniára. Ez vonatkozik a lovas kocsira és a hintóra is.
4. Murphy törvénye az esküvőkre különösen igaz… Így van ez az autók műszaki állapotával is, amik gyakran a legrosszabb időpontban képesek felmondani a szolgálatot. Szervezzétek úgy az esküvőt, hogy legyen egy másik autó, amibe ilyen esetben át tudtok úgy szállni, hogy időben odaérjetek a helyszínre.
5. Az autóban tudtok a különböző helyszínek között egy picit megpihenni, ezért mindig legyen kéznél néhány dolog, amivel fel tudjátok magatokat frissíteni: ásványvíz szomjúság ellen, egy kis szőlőcukor éhség ellen, szükség esetére mobiltelefon és az „életmentő” esküvői elsősegélydoboz (zsebkendő, smink, fejfájáscsillapító, pótharisnya, tű, cérna stb.).
6. A feldíszített esküvői autó soha ne menjen gyorsabban 50 km/h sebességnél, nehogy lekapja a menetszél a gyönyörű virágokat a motorháztetőről…