Hogyan kezdjük újra elvált anyaként az életünket?

Íme pár tanács, hogy hogyan randizzunk a válás után!

Hogyan kezdjük újra elvált anyaként az életünket?

Valószínűleg senki sem úgy képzeli el a házasságát és a gyermekvállalást, hogy gondol a vállás lehetőségére, sőt, mindenki biztos benne, hogy majd az övé lesz az, ami az igazi holtomiglan hangulatban fog végződni. Ez azonban sajnos nem mindig alakul így, és mivel az ember társaslény, előbb-utóbb mindenki szeretne valakit maga mellé. Elvált anyaként különösen nehéznek tűnhet ez, de az alábbi pár tanács segíthet megkönnyíteni az újrakezdést.

1. Először is a legfontosabb, hogy adjunk magunknak időt!

Válás után közvetlenül az ember mindenre gondol, csak a randizásra nem. Először az anyának, illetve az egész családnak be kell rendezkednie egy új életre, ami a gyerekekkel egyáltalán nem egyszerű. Ez általában mind anyagilag, mind időbeosztási szempontból komoly terhet ró egy nőre, nem beszélve arról, hogy eközben fel is kell dolgozni a kudarccal végződő házasságot is. Ezért nem szabad egyből belevetni magunkat a randizásba, hanem tudnunk kell, mikor állunk készen érzelmileg.

2. De hol keressünk új párt?

Ha már biztosak vagyunk benne, hogy készen állunk az új kapcsolatra, el kell döntenünk, hogy hol kezdünk el keresgélni. Természetesen az ismerkedés történhet véletlenül, amikor mondjuk valakit az utunkba sodor az élet, aki lehet akár egy elvált apuka a szülői értekezleten, vagy a hentes, aki mindig megdicséri a frizuránkat. Ez azonban elég esetleges, tehát felgyorsíthatjuk a folyamatot az online társkeresőkkel. Barátnőinkkel kis bulit is rendezhetünk, amikor a segítségükkel létrehozzuk az adatlapunkat.

3. Készítsük fel a gyerekeket mindenféleképpen!

A gyerekeket megviseli, amikor szüleik elválnak, ugyanakkor könnyen alkalmazkodnak az új helyzetekhez. Kezeljük őket egyenrangú partnerként, hiszen legyenek bármilyen kicsik, a csecsemőkorból kilépve már minden rezdülésünket megértik. Üljünk le velünk megbeszélni, hogy anya ismerkedni fog, hogy ne érje őket váratlanul, ha valaki hirtelen betoppan az életünkbe. Úgyis fel fog tűnni nekik, ha estére kimaradozunk, jobb megelőzni a kérdezősködést. A gyerekek szeretik a szüleiket, az anyukájukat talán mindenkinél jobban, és ha elmondjuk nekik, hogy anya boldog lesz, ha talál valakit maga mellé, támogatni fognak minket, mert az ő lelküknek is jót tesz, ha azt látják, hogy anya jobb hangulatban van és kiegyensúlyozottabb.

4. Új párunk bemutatása a családnak.

Ha végül sikerült valakit találnunk, akivel úgy érezzük, lehet közös jövőnk, előbb-utóbb be kell majd mutatnunk a gyerekeknek. Ezt sajnos sokan elkapkodják a kezdeti lelkesedés miatt, ezért csak akkor vigyünk haza bárkit is, ha már meg vagyunk róla győződve, hogy lehet belőle valami. A szakemberek azt mondják, ilyen esetben ajánlatos legalább fél, vagy inkább egy egész évet várnunk. Ez soknak tűnhet, de érdemes belegondolni, hogy egy kapcsolatban eddig szoktak tartani a „mézeshetek” és innentől kerülnek felszínre a kisebb problémák, illetve kezdődnek el az esetleges viták. Ha túl korán mutatjuk be új kedvesünket és hamar véget ér a kapcsolat, csak feleslegesen terheljük a gyerekeket és összezavarjuk őket.