Hogyan készülnek az örökrózsák?

Miért jobb egy örökrózsa, mint az igazi?

Hogyan készülnek az örökrózsák?

Ha igazán egyedi értéket szeretnénk a párunknak, vagy a hozzánk közelálló személynek adni, egy olyan virágot válasszunk, ami sosem hervad el, és mégis valódi és természetes!

Nem árt tisztázni, hogy a tartósított virág, nem selyemvirág és nem is művirág. Egy különleges eljárással kivonják az élő, friss virágok és zöld növények természetes nedvességtartalmát, amelyet aztán glicerinnel pótolnak, így lesz az utókor számára is szemet gyönyörködtető.

Ezzel az eljárással örök élettartamúak lesznek, miközben megőrzik eredeti formájukat leveleik,szirmaik puha tapintásúak maradnak. Azt az érzetet keltik, mintha csak most vágtuk volna le azt a szál rózsát a kertben.

Valamennyi kompozíciót, legyen az egy vagy többszálas, egyedileg szokták készíteni többnyire megrendelésre, ezért némi eltérés lehet az egyes darabok illetve a használt díszítőelemek között, ez is ad egy plusz dolgot hozzá. Mostanában minden méretből a piros, korallpiros, bordó, sáfránysárga, napságra, pink(rózsaszín), barack, pezsgő, púder , bézs és fehér színű rózsák a közkedveltek.

Kisebb fejű rózsákat csak pár színből szoktak készíteni, pl. fehérből és barack színből.

Egy ilyen ajándéknak nincs az a hölgy, aki ellen tudna állni.

Gondozni viszonylag egyszerű, hiszen öntözni és vízbe tenni nem szabad, illetve nedvesség és tűző napfény nem érheti. Ezeknek a növényeknek a normál páratartalom az ideális. Ha a helyiségben túl száraz a levegő, a tartósított virágok, növények veszítenek puhaságukból, így könnyedén törékennyé, ropogóssá válhatnak! Ebben az esetben gondoskodni kell a levegő megfelelő párásításáról

Lehetőleg rendszeresen portalanítsuk, mert nem szép látvány a poros virág, növény. Ezt a legegyszerűbb, ha levegővel való lefújással végezzük (szájjal, porszívóval, vagy a hajszárító hideg levegőjével).